ВМРО излязоха с позиция защо представители на партията не са

...
ВМРО излязоха с позиция защо представители на партията не са
Коментари Харесай

Бойкот на консултациите при Радев: ВМРО не искат гласуване по пощите и повече секции в Турция

ВМРО излязоха с позиция за какво представители на партията не са отишли през днешния ден на консултациите при президента Румен Радев за идния парламентарен избор. Коалиционният им сътрудник НФСБ също пропусна срещата.

Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов обаяви във „ Facebook “, че зад желанието да се обезпечи право на глас на българите в чужбина се крият „ тясно партийните ползи на Движение за права и свободи “.



Той показва, че се прави опит за офанзива против Изборния кодекс и прокараните от патриотите ремонти за ограничение броя на секциите в Турция. Веселинов дефинира онлайн срещата на президента с наши сънародници в чужбина като „ риалити шоу “.

„ Съвсем методично, за следващ път бе показана концепцията за отдалечено гласоподаване (този път по пощите) и за унищожаване на лимита от 35 секции в страните отвън Европейски Съюз. Всичко това гарнирано с доста сълзливи пояснения по какъв начин би трябвало да се укрепва връзката с Родината и по тази причина ограничавания за гласоподаване не би трябвало да има “, написа Веселинов.

Според него „ фасадата на тази поредна офанзива против Изборния кодекс е Англия, само че същността е Турция. Защото, в случай че разделим, 17-те хиляди българи, гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е. една дребна за България секция. „ Желаещите “ да гласоподават в Турция обаче са постоянно над 100 хиляди, а евентуално могат да доближат даже 300 “.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че през 2015 година партията е „ спряла “ изборния туризъм и би трябвало да се внимава с поправките в Изборния кодекс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР