ВМРО изисква бърз и еднозначен отговор на въпроса: Обсъжда ли

...
ВМРО изисква бърз и еднозначен отговор на въпроса: Обсъжда ли
Коментари Харесай

ВМРО поискаха оставката на образователния министър заради безумно предложение

Вътрешна македонска революционна организация изисква бърз и еднопосочен отговор на въпроса: „ Обсъжда ли Министерството на образованието и науката /МОН/ въвеждането на български език в българските учебни заведения като непознат за децата, за които не е „ майчин “? “

Такава информация бе изнесена от Янка Такева, ръководител на синдиката на българските учители .

„ Ако информацията е вярна, настояваме за незабавната оставка на министъра на образованието и науката Галин Цоков и за неотложно уволняване на всички лица, чиновници на МОН, забъркани в изработването на тази скандална, предателска концепция “ , показаха от партията. От Вътрешна македонска революционна организация показаха позицията си , прилагаме без редакторска интервенция:

„ Подобно национално предателско предложение е типично и особено за октопода от антибългарски соросоидни НПО-та и фондации, впили се в структурата и бюджета на Министерството на образованието и науката. Няма никакво подозрение, че концепцията да бъде въведен български език като непознат в българските учебни заведения има една-единствена цел и задача – втълпяване на всички деца, чиито родители се самоопределят като български жители, с друг от българския етнически генезис, че българският език, съзнание и самоопределяне са непознати за тях.

Очевидно се цели образуването на затворени общности в снагата на българското общество, които да разпознават българския език, просвета, история като непознати. Това е политика, присъща за национално предателските антибългарски обръчи от партии и присъдружните им медии като Политическа партия, Демократична България, ДСБ и така наречен „ кръг Капитал “. Виждали сме тази предателска политика, водена от така наречен Клуб на софийските македонисти, опитите за образуване на така наречен „ ромски “, „ помашки “ и впрочем малцинства.

Предложението опонира на чл.3, 13, 14 и 15, несъмнено и на други членове от Закона за образованието. Попадайки в хипотезата, че българският език е непознат език, има единствено една крачка до това да се учат всички останали предмети на майчин език. Вероятно това е и крайната цел! Това е несъмнено национално изменничество, което изисква неотложен отговор.

Призоваваме българските учители, а и всеки български патриот да бъде подготвен да отбрани уместно българската идея, в случай че се наложи. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР