ВМРО иска президентът Румен Радев да наложи вето върху промените

...
ВМРО иска президентът Румен Радев да наложи вето върху промените
Коментари Харесай

ВМРО иска вето върху новите изборни правила

ВМРО желае президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, признати от Народното събрание на траяло до полунощ съвещание.
„ Смятаме, че, лишавайки българските жителите от опцията да гласоподават за персони и да изпращат някакви партийни послушковци в Народното събрание, е нездравословно за демокрацията. Безпричинно се връщаме обратно в годините. Освен това, тези промени не бяха дискутирани необятно в обществото”, разяснява в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от „ Обединени патриоти” Красимир Богданов.

Той счита, че при гласуването на промените е „ надвил политическият нарцисизъм и тънките сметки”.

„ Движение за права и свободи, като умел политически брокер, и този път съумя да изтъргува своята позиция и сякаш в клопката им попаднаха ГЕРБ и НФСБ, които поддържаха главните претенции на придвижването – за преференциите и невъзможните прагове за нареждане на листите”, съобщи Богданов.

Той заподозря, че представителите на Движение за права и свободи съзнателно са сложили неизпълними претенции, с цел да може от тях да се отстъпва и по-късно „ да се реализиран по-малки победи”.

„ Една от тези победи на Движение за права и свободи е точно действителното унищожаване на преференциите”, съобщи Богданов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР