ВМРО иска министърът на вътрешните работи Валентин Радев да разпореди

...
ВМРО иска министърът на вътрешните работи Валентин Радев да разпореди
Коментари Харесай

ВМРО иска от вътрешния министър проверка за побоя в Асеновград

ВМРО желае министърът на вътрешните работи Валентин Радев да разпореди инспекция на случая в Асеновград, " при който навалица роми биха група жители ". 

Задържаните са единствено 8 лица, което е липса на неотстъпчивост от страна на чиновниците на реда, се споделя в текста на писмо, изпратено до Министерство на вътрешните работи шефа от Карлос Контрера – общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в София и член на Организационния съвет на партията. 

Контрера дава за образец и различен случай, където на видеозапис от камера в хранителен магазин в Борован се вижда по какъв начин двама роми пребиват чиновник на районно управление (на МВР) – Бяла Слатина. Това слага тежкия въпрос щом нарушителите нямат боязън и почит от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, тогава какво ли ще подхващат по отношение на елементарни жители, твърди съветникът.

Според него на сходни случаи би трябвало да се отвръща цялата суровост на закона, тъй като циганския престъпен контингент се е самозабравил и води съществувание над и макар страна и държавност.

Не бива да се прави компромис в името на някакво сякаш спокойно битие, написа Контрера.

Контрера приканва министър Радев да бъдат отправени мощни политически послания и да се показва воля за опълчване против систематичното и дразнещо безвластие изключително в дребните обитаеми места.

Трябва явен сигнал, че ще се употребява и е наложително да се употребява мощ в такива обстановки. Трябва и ясна и едностранно изразена политическа поддръжка за чиновниците в Министерство на вътрешните работи да ползват мощ в сходни случаи – с други думи да се даде кураж на редовия състав да натисне бандитите, написа в умозаключение Карлос Контрера. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР