ВМРО-ДПМНЕ предлагат закон, който ще попречи спорни имена да бъдат

...
ВМРО-ДПМНЕ предлагат закон, който ще попречи спорни имена да бъдат
Коментари Харесай

След откриването на български клубове: ВМРО-ДПМНЕ предлага закон за спорни имена на сдружения

ВМРО-ДПМНЕ оферират закон, " който ще попречи противоречиви имена да бъдат имена на сдружения на македонски жители, както на това и да се злоупотребява с правото на жителите да се сдружават ", като това ще се отнася и за към този момент записаните сдружения. Това сподели в изявление за телевизия Сител заместник-председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 700
Според него с новия закон няма да може да се употребяват имена като " Цар Борис " или " Цар Фердинанд ". Той упрекна държавното управление в Скопие, че не проверява по какъв метод и кой финансира тези сдружения:

" Тези клубове не се финансират с от членовете си, нито непосредствено от българското Министерство на външните работи посредством стратегия за подкрепяне на националните малцинства. Те се финансират от фондация, която е благосъстоятелност на извънредно богат човек от България, чийто бизнес е в областта на медицината, който пристигна и в Охрид ( на откриването на клуб „ Цар Борис III " ).  Ключовият въпрос е какво вършат Агенцията за разузнаване, Агенцията за национална сигурност и финансовото разузнаване? ", сподели Николоски и прикани управляващите да " сложат черен щемпел на доктор Милен Врабевски ".

Според Николоски реакциите в България на канонизирането на Кирил Пейчинович за светец под името Св. Кирил Лешочки е доказателство за това, че „ около Пейчинович желаят да си присвоят и останалите възрожденци, а той е от тези, които сложиха основите на македонската държавност ”.

Предложението за изменение на Закона за сдруженията и фондациите влезе в дневния ред на днешното съвещание на Народното събрание на Република Северна Македония и ще се гледа по съкратена процедура, излиза наяве от оповестения на страницата на Собранието дневен ред, съобщи в това време Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР