ВМРО-ДПМНЕ и „Коалиция за по-добра Македония“, ТМРО и „Алианс за

...
ВМРО-ДПМНЕ и „Коалиция за по-добра Македония“, ТМРО и „Алианс за
Коментари Харесай

Внесени са 24 жалби във връзка с изборите за местна власт в Македония

ВМРО-ДПМНЕ и „ Коалиция за по-добра Македония “, ТМРО и „ Алианс за албанците “ са внесли общо 24 тъжби до Държавната изборна комисия (ДИК) по отношение на процедурата за гласоподаване и броене на резултатите от локалните избори в страната, които бяха извършени на 15 октомври, съобщи организация " Фокус ".
По данни на ДИК, две от жалбите са импортирани от партията ТМРО и „ Алианс за албанците “, до момента в който останалите 22 са от редиците на партията на Никола Груевски – ВМРО-ДПМНЕ и „ Коалиция за по-добра Македония “. В ДИК са получени и 59 тъжби от жители, сигнализиращи за нарушавания.
Припомняме, че по-рано Държавната изборна комисия оповести, че според обработените 99,57% бюлетини Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) на премиера Зоран Заев печели безапелационно вота за локална власт.
Втори кръг на местата, където няма излъчен победител в първия, ще се организира на 29 октомври. В тези локални избори участваха претенденти за кметове и съветници от 19 партии и обединения, а 64 бяха издигнати от цивилен комитети.
Това са шестите локални избори в Македония – първите бяха през 1990 година, по-късно през 1996, 2000, 2005, 2009 и 2013 година.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР