ВМРО блокира Кресненското дефиле. Акцията ще продължи неопределено време, съобщиха

...
ВМРО блокира Кресненското дефиле. Акцията ще продължи неопределено време, съобщиха
Коментари Харесай

ВМРО блокира Кресненското дефиле заради спора със Северна Македония -

Вътрешна македонска революционна организация блокира Кресненското дефиле. Акцията ще продължи несигурно време, оповестиха от организацията.

В позиция до медиите те показват, че стартират митинги #НеПредавайМакедония, като предизвестие към държавното управление на Кирил Петков, че няма да позволен каквото и да било оттегляне от Рамковата позиция и декларацията гласувана от 44-тото Народно събрание, по отношение на участието на районен съд Македония в Европейски Съюз.

За страдание, ставаме очевидци на изцяло шизофренното държание на министър-председателя, който пред медиите приказва, че не е поемал задължения да вдигне ветото до края юни, само че в това време организира полутайни срещи с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи. На последната, съгласно публикуваната от пресцентъра информация, са разискали „ настоящи въпроси от европейския дневен ред “, макар че външният министър Теодора Генчовска сподели, че задачата на визитата на Верхеи е повдигане на ветото над районен съд Македония, декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

Според тях настояването за свисване на Консултативен съвет по национална сигурност по " положението на договарянията сред България и Северна Македония “, което насочи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков е явен знак, че той е " поел задължения да вдигне ветото и търси всевъзможни разновидности да го направи ".

ВМРО започват гражданско непокорство и блокирането на Кресненското дефиле е единствено първата стъпка, предизвестяват от организацията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР