ВМРО – Българско национално движение категорично подкрепя инициативния комитет за

...
ВМРО – Българско национално движение категорично подкрепя инициативния комитет за
Коментари Харесай

ВМРО застава зад инициативата за референдум дали 3 март да е национален празник на България

ВМРО – Българско национално придвижване изрично поддържа инициативния комитет за опазване на 3 март като народен празник, оповестяват от пресцентъра на Българско национално придвижване.

По-рано през днешния ден  политици, общественици, публицисти и спортисти оповестиха публично, че ще провокират референдум по този национално важен въпрос.

За нас от Вътрешна македонска революционна организация 3 март е възраждането на битката на българския народ за национално единство. Тази дата въплъщава копнежа и устрема за реализиране на националния блян, а точно – Санстефанска България. Това е дата, която дава вяра и сили за траялите и след Руско-турската освободителна война, борби за събиране на етническите българи в една страна. Държава, която сплотява Мизия, Тракия и Македония в цялостните и исторически обективни етнически граници, оповестяват още от МВРО.

Този точно блян става и моторът за най-голямата борба, която най-вече приближава България до нашата национална цялост - Илинденско-Преображенското въстание от 1903 година Това е кулминационната точка на всички въоръжени и дипломатически борби, водени през годините, за възобновяване на действителните географски граници и на величието на Симеонова България, се споделя още в известието.

Посягането от страна на ПП-ДБ на исторически неоспоримия факт на контракта от Сан Стефано и принизяването му на полето на геополитическата изразителност „ Изток-Запад “ е национално изменничество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР