ВМосква днес се е усещала силна миризма на изгоряло, а

...
ВМосква днес се е усещала силна миризма на изгоряло, а
Коментари Харесай

Пушек и миризма на изгоряло над Москва

ВМосква през днешния ден се е усещала мощна миризма на изгоряло, а видимостта бе понижена поради нестихващите от дни пожари на разстояние от към 200 километра от града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спусналият се над съветската столица смог се дължи на стихията в Рязанска област на югоизток, заяви „ Комерсант ”.

Според представители на локалните управляващи пожарите в този район към този момент са овладени и се чака през идващите три до пет дни замърсяването на въздуха доста да намалее. Метеоролозите предвиждат и дъжд над Москва тогава.

Тазгодишният месец август е бил най-горещият в съветската столица въобще откогато се водят метеорологични наблюдения.

Августовските жеги надминаха даже върховете от извънредно топлата 2010 година Това оповестява пред ТАСС Роман Вилфанд, теоретичен шеф на Руския хидрометеорологичен център.

„ Вече можем да кажем с убеденост, че този август в Москва ще бъде най-горещият за целия интервал на метеорологични проучвания. Това се дължи на обстоятелството, че втората половина на месеца беше доста гореща ”, сподели той.

Москва стартира постоянни метеорологични наблюдения на времето преди 143 години, показва БГНЕС.

По последни данни пожарите в Рязанска област обгърнаха повърхност от над 90 кв. км. Кметът на Москва Сергей Собянин изпрати 9 000 спасители и над 2 300 единици техника в помощ на напъните за потушаване на пламъците.

„ Няма заплаха за обитаемоте места покрай пожарите в Рязанска област ”, увери съветският вицепремиер Дмитрий Григоренко. Той добави, че ситуацията се следи непрекъснато.

По погоде на сегодня: жара до +30 градусов и... сильный смог.

Леса в Рязанской области продолжают гореть, Москва — задыхаться. Больше всего запах гари ощущается в районе ВДНХ и Балчуга, а также в Домодедове, Наро-Фоминске, Серпухове, Дмитрове, Коломне и под Клином
— Мослента (@moslenta)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР