ВМинистерски съвет се проведе заседание на Коалиционния съвет, но темите

...
ВМинистерски съвет се проведе заседание на Коалиционния съвет, но темите
Коментари Харесай

Проведе се заседание на Коалиционния съвет, без изявления след него

ВМинистерски съвет се организира съвещание на Коалиционния съвет, само че тематиките на разговорa не бяха оповестени. Нямаше и изказвания след края на съвещанието.

Преди съвета импровизирано като вероятни тематики бяха посочени изпращане на военната помощ за Украйна и кандидатурите за шеф на Българска народна банка.



След траялите 3 часа диалози по този начин и не стана ясно дали това са били главните обсъждани въпроси, осведоми.

На влизане обаче тези тематики бяха коментирани пред публицисти.

От "Демократична България " считат, че настояването им за изпращане на оръжия за Украйна ще има болшинство в пленарната зала. Според Атанас Атанасов, който разяснява въпроса на влизане на съвета, значимото е, че предлагането ще срещне поддръжка в пленарната зала. "Смятаме, че Народното събрание ще даде мандат, другото е работа на държавното управление. Имаме информация, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи ще поддържат ", съобщи той.

От Българска социалистическа партия обаче са безапелационни, че за тях това е линията, която не биха прекрачили. "Нашата позиция е ясна - за нас това е алена линия. Българска социалистическа партия няма да поддържа и няма да допусне изпращане на оръжия ", безапелационен бе Георги Свиленски.

Другата наболяла тематика в обединението от последните седмици е кой ще оглави Българска народна банка - Андрей Гюров от "Продължаваме смяната " или Любомир Карамански от "Има подобен народ ".

Атанасов уточни, че в Демократична България не са взели решение. Свиленски пък означи, че Българска социалистическа партия ще вземе решение на съвещание на парламентарната група, само че съгласно тях би трябвало да има един претендент на обединението.

На влизане в Министерския съвет от "Има подобен народ " не дадоха отговор на въпросите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР