Вместо тази партия да погледне с лице към полицаите и

...
Вместо тази партия да погледне с лице към полицаите и
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Първо да се избере нов ВСС и после - главен прокурор

Вместо тази партия да огледа с лице към служителите на реда и техните проблеми, се оказа, че най-тежките митинги на служители на реда са в трите мандата на това ръководство. Нещата получиха много противен тип и всичко това продължава ", коментира бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в " Денят ON AIR ".

 

По негови думи сме изправени против един абсурд.

" Ако сега се усилят заплатите на служителите на реда, доста хора ще кажат докога ще се изливат пари в това министерство, това е вода в пясъка. А когато има проблем, който е обвързван с работата на Министерство на вътрешните работи, се появяват други, които споделят, няма ли да се дадат пари на това министерство, няма ли да се попълнят щатове, да се усили числеността на гранична полиция? ", попита Йорданов.

 

Според него би трябвало да се работи поредно, а правителството да бъде обърнато с лице към Министерство на вътрешните работи.  " Виждате какво се случва във Франция. Един зле квалифициран служител на реда реагира несъответстващо в сериозна обстановка и сега Франция гори ", даде пример някогашният министър.

 

" Ние вървим след събития, а не преди тях. Никога не се мисли за това, което може да се случи в бъдеще. Чакаме да се случи проблем, шуми се към него 3 дни и след това се не помни ", сподели Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

 

Според него една дирекция на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде прегледана човек по човек, а средствата за служителите на реда би трябвало да се усилят, само че няма от кое място. " За Министерство на вътрешните работи се сещат, когато има тежък проблем, през останалото време на чиновниците в Министерство на вътрешните работи се гледа като на непознати деца ", съобщи Йорданов.

 

Запитан какво се случва с основния прокурор, той отговори, че " когато един човек заема длъжността на основния прокурор, въпреки че не се води титуляр, е напълно обикновено неговият избор да бъде осъществен от органа, който избира основния прокурор, а това е Пленумът на Висшия правосъден съвет.

 

 В последна сметка съдът ще се произнесе по настояването и решението на съда би трябвало да се извърши такова, каквото е ", сподели Йорданов.

 

" Когато се вземат решение толкоз значими въпроси, хората, които взимат присъединяване във взимане на решението, залагат имената си и престижа си. Би трябвало първо да се избере нов Висш съдебен съвет и той да избере основен прокурор, в случай че не бъде спряна процедурата ", разяснява още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР