Вместо към морето дванайсетокласници с двойки на матурите тръгнаха пак

...
Вместо към морето дванайсетокласници с двойки на матурите тръгнаха пак
Коментари Харесай

Скъсаните на матурите тръгнаха пак на училище

Вместо към морето дванайсетокласници с двойки на матурите потеглиха отново на учебно заведение. СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” провежда летни занимания за тях, в които преподавателите да им оказват помощ да се приготвят и да устоят поправката наесен.

В школото има общо шестима скъсани зрелостници. Четиримата са със слаби оценки по български език и литература. Един е с двойка по биология, а различен прекалено много е надценил опциите си, като се е спрял на втора матура по избираем предмет британски.

Направихме график с учители по съответните дисциплини, които да дадат съвещания на дванайсетокласниците, описа директорката на СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” Таня Николова. Скъсаните зрелостници „ вървят на учебно заведение ” през ваканцията три пъти седмично. Всяка среща с учителите е в границите на 3 часа. Възлагат се задания, които на идващия ден младежите би трябвало да свършат със самоподготовка вкъщи. След свободния ден следва отново 3-часово занятие в учебното заведение, с цел да не се отпускат.

Трябва да подкрепим тези младежи да се дипломират сполучливо, споделят от школото. Практиката вкарват за първи път, тъй като предходната година нямало дванайсетокласници, които не са издържали матурите.

Според данните за региона и в цялата страна в тазгодишната акция обаче резултатите са много по-ниски, а по български език и литература дори удрят дъното спрямо предходни години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР