Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази

...
Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: Да бяхте помогнали финансово на Труд, имате достатъчно ресурс |

" Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази медия (в. " Труд " ), мисля, че имате задоволително запас. " С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на консултациите за сформиране на държавно управление.

Държавният глава бе предизвикан от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която се загрижи за свободата на медиите у нас. Според нея сега се правила полицейска принуда против вестник " Труд ".

По-рано през днешния ден от изданието. Това се случва няколко месеца след като Министерството на културата изпрати предупреждение за прекратяването на контракт за наем на офиси в своя постройка, които са отдадени на вестник „ Труд “. Причината - неплатен наем и консумативи в размер на 149 450,59 лева Петьо Блъсков дефинира дейностите като " политическа принуда ".

Същата теза бе поета и от Атанасова, която прикани за следствие по проблема.

" Тъй като служебното държавно управление към момента е подчинено на Вас, би трябвало да съберете нужната информация за какво и кой е издал заповед една медия, макар че е сериозна към служебната власт, към министри и към президентската институция, да осъмне с барикадиран вход и неспособност публицистите да заемат работните си места ", сподели тя. 

Радев ù отвърна, че не се меси в работата на изпълнителната власт, а казусът с вестника е финансов.

По време на срещата президентът съобщи, че ГЕРБ несъмнено е групировка с " богат политически опит ", на който " би трябвало да подхожда избрана политическа мъдрост ".

" След изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с тази смяна " , беше безапелационен Радев.

" Както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен и към всяко бъдещо ръководство ", съобщи той и уточни, че постигнатото в последните месеци би трябвало да бъде продължено, " а не да вървим обратно ".

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова още веднъж съобщи, че партията ще бъде съпротива.

" Месеците на чегъртане и репресии белязаха най-силно нашите гласоподаватели, само че все пак ние сме втора политическа мощ, която ще бъде знаеща и можеща съпротива ", съобщи тя. 

Тя се закани, че всяка неточност на бъдещата власт ще бъде " осветлявана и посочвана ". Атанасова още веднъж повтори тезата, че служебното държавно управление се е провалило със оправянето с рецесиите. Тя съобщи това във връзка дадените поръчки, че служебни министри ще бъдат номинирани за постове в постоянния кабинет.

" И служебното държавно управление, и президентската институция поставиха старания да разделят обществото в допълнение ", твърди тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР