Вместо да говорим за политика и проблемите на хората, ние

...
Вместо да говорим за политика и проблемите на хората, ние
Коментари Харесай

Михаил Константинов: ПП-ДБ се простреляха в крака. Те са единствените губещи на предстоящите избори

" Вместо да приказваме за политика и проблемите на хората, ние приказваме за проблемите на гласуването. Не може политическият диалог да се заменя с диалог за технологиите. "
Това съобщи пред БНР математикът и избирателен специалист проф. Михаил Константинов.

" Ние ги въведохме, само че Европа ги изхвърли тотално. Само в Брюксел и близките села гласоподават с машини. Брюксел е 1% от Европа. Освен това - Индия, Бутан, Бразилия и Венецуела ", уточни той по отношение на машинното гласоподаване.

Тези машини излизат от гаранция или всеки миг ще излязат. Класика при гаранциите е, че в случай че една машина се скапе, това ще е за наша сметка. Никой към този момент не носи отговорност за тези машини, изясни Константинов.

Няма да има проблеми с едновременното осъществяване на парламентарни и европейски избори, счита той.

Една от функциите на Министерство на вътрешните работи е да респектира търговците на гласове, подсети Михаил Константинов. По думите му, гласове се купуват в " махалите ", където обществено изключени хора не знаят защо гласоподават и " гласове се продават на едро - добре открита процедура в България ".

В предаването " Преди всички " проф. Константинов предвижда, че ПП-ДБ ще имат 50 депутати, " ГЕРБ може би малко ще вдигнат резултата, а множеството от изгубените от Политическа партия депутати ще отидат при " Възраждане ", които също ще имат към 50 народни представители.

" Тази формация – ПП-ДБ, се простреляха в крайници. Отиват на избори, на които ще понесат загуби. Те са единствените, които губят, като провокираха изборите, " заключи изборният специалист проф. Михаил Константинов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР