Вместо бляскави традиционни купи, едно състезание у нас раздава на

...
Вместо бляскави традиционни купи, едно състезание у нас раздава на
Коментари Харесай

Това, което шуменски бизнесмен прави, ще ви изуми

Вместо блестящи обичайни купи, едно съревнование у нас раздава на призьорите, заслужили почетната стълбица, потрошени авточасти. Може ли такава премия да зарадва някого? Да! Счупеното носищастие, а когато е превърнато в статуетка-уникат е постоянно и скъпо. Нестандартната концепция е на шуменеца Валери Балабанов-Барни, а тази година за четвърти път той и фамилията му изваяха наградния фонд за “Мемориал Валерий Великов” в памет на пилота-легенда от Шумен, написа " Труд ".

“Правя го от сърце, тъй като с Вальо преди всичко бяхме приятели”, споделя адашът и аха да даде воля на сълзите. В Шумен, а и в цялата страна, стотици обожават господаря на кормилото и се заричат отдаденото му планинско нанагорнище – първи кръг от Националния шампионат, да го има постоянно. Тазгодишното 19-то издание сложи народен връх с 69 стартирали коли, ползата бе голям. Валери почнал да вае купите-уникати през 2015 година, когато ралито било възродено след дълго спиране.



Събрали се другари запалянковци и всеки решил да помогне с каквото може, с цел да го има надпреварата. Той предложил истинските награди. Не му било никакъв проблем да обезпечава материал за купите, тъй като като се изключи че има компания за интернационален превоз с паметното име “Барни”, ремонтира и коли в личен автосервиз. Точно пък, тъй като е майстор и постоянно е под колите, оцапан до лакти, не желае да го титулуват предприемач.



Понякога още до момента в който ремонтира и открива дефектирали елементи, главата му “ражда” следващата купа. Няма смешка – това си е изкуство, нужна е муза и да не изпускаш момента, когато те е осенила концепцията, изяснява майсторът. А творбите се основават постепенно. Поне 10 месеца време са нужни за извайване на 34-те купи за призьорите в другите категории и класове на надпреварата. Така че завърши ли ралито, Валери, брачната половинка му Катя и синът Сергей си дават най-вече месец-два отмора и стартират още веднъж. Първата година за ексцентричните статуетки доста оказал помощ инж. Атанас Атанасов, който от години прави картини- колажи безусловно от отпадъци. И до в този момент е пръв съветник на семейството, даже тази година взел участие в боядисването на купите, с цел да станат подготвени дни преди старта на конкуренцията на 14 април, хвали го Валери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР