"Вместо 3 милиона маски от Обединените арабски емирства, България е

...
"Вместо 3 милиона маски от Обединените арабски емирства, България е
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Безрамно и нагло се лъже, прави се реклама на Пеевски с повод и без повод

"Вместо 3 милиона маски от Обединените арабски емирства, България е получила 69 хиляди. Това го сподели шефът на Българският червен кръст, който е получил пратката. Безсрамно и безочливо се лъже. Това демонстрира нашият ”генералисимо”. Прави се реклама на Делян Пеевски във връзка и без мотив ", съобщи в предаването "Честно казано " с Люба Кулезич основният редактор на "Биволъ " Атанас Чобанов.
Казусът с пристигналите у нас "питателни " фурми взриви обществеността. Припомняме, че ставаше дума за бартер сред България и ОАЕ, като съгласно оповестената информация от Дубай у нас са изпратили голямо количество медицински консумативи. Разследване обаче сподели, че по-голямата част от товара в действителност включва фурми, а не защитни маски.
"Пратихме писма до Министерство на външните работи, с цел да желаяме информация какъв брой тъкмо тона са били изнесени и какъв брой тона са импортирани. И по това има разминаване. Генералният ни консул в Дубай разгласи, че са пристигнали 20 тона. Губят се някакви тонове храни и това е забавен миг. Информацията не е поправена и все още на страницата на консула във Фейсбук. Агенция "Митници " би трябвало да даде най-точната информация ", изясни Чобанов.
Подозренията са, че бартерът има общо със арестувания преди време Васил Божков, който и досега се намира в ОАЕ.
"По остарял български бит Барба Ганьос праща един товар кожи на краля, който му се е разсърдил - дипломация на даровете. В емирствата са със средновековни нрави и такива действия са на респект. Двама прокурори са били съпроводени от оперативни служащи до Дубай. Те са се срещнали с Божков и Попов и са им извадили заповедите на "Интерпол " за задържане. Искали да ги отведат. Местните служители на реда са се възпротивили и се стигнало до физически разпри ", изясни още Чобанов, който се базира на свои източници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР