Вмаксимално кратки срокове трябва да се направи нормален бюджет, без

...
Вмаксимално кратки срокове трябва да се направи нормален бюджет, без
Коментари Харесай

Денков: В максимално кратки срокове трябва да се направи нормален бюджет и той да отразява сегашната ситуация

Вмаксимално къси периоди би трябвало да се направи естествен бюджет, без този неуместен недостиг, и той да отразява сегашната обстановка. Това сподели номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната - Демократична България " акад. Николай Денков пред публицисти, откакто върна изпълнен втория мандат за сформиране на държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Денков изрази вяра президентът Румен Радев да издаде декрет през днешния ден или на следващия ден сутринта и проектокабинетът да бъде гласуван. 

Кандидатът за министър председател на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ съобщи, че към момента страната ни работи с бюджет, препоръчан от Асен Василев „ преди време “, в друга обстановка и условия. 

Попитан дали ще се работи за постигането на 3-процентен недостиг ,

той съобщи, че това зависи от финансовия министър. Бюджетът би трябвало да бъде юридически професионално – не е въпрос на политическо предпочитание в този момент да е 3%, след два дни да е 6 и 4%, съобщи Денков и добави, че финансовият министър би трябвало да си влезе в ролята, да събере всичко належащо като информация, с цел да имат изясненост за цялата картина. 

Според Денков е доста значимо „ старите “ и „ новите “ министри

да седнат дружно и да си кажат какви са целите и къде има проблеми. Това е естественият развой на предаване на властта, счита той.

Естествено е там, където се работи добре, там, където има прогрес да се продължи и да се потърсят развития ,

уточни Денков. По думите му има сполучливи министри, само че има и такива, които не са се справили със дилемите си. Във всеки случай ще се гледа това, което е било заложено като стратегия за съответния интервал, ние също ще излезем с нашата стратегия. Ще се работи съгласно това каква е същинската обстановка, посочи той. 

Няма никакъв късмет това държавно управление да бъде сполучливо ,

в случай че не работи в доста тясна съгласуваност с партиите в Народното събрание, разяснява Денков и уточни, че координацията е доста значима и се разисква какви да са механизмите. 

Той изрази вяра, че направеното във връзка с проектосъстава на кабинета ще бъде оценено и ще бъде гласувано позитивно. 

Попитан какво означа, че през днешния ден Мария Габриел не пристигна с представителите на ПП-ДБ в президентството, Денков съобщи: „ Никакъв знак, защото през днешния ден идва да показа проектокабинета мандатоносителят, в тази ситуация това съм аз “. 

Той посочи, че през вчерашния ден са имали многочасов градивен диалог с Мария Габриел. 

В отговор на въпрос Денков разяснява, че не вижда от какво могат да бъдат недоволни хората. След пет следващи избора се опитваме да създадем устойчиво държавно управление от двете водещи сили с доста взаимни отстъпки от двете страни, с цел да може да се прави работа, добави той. 

Попитан дали ще има промени в управленията на службите Денков

съобщи, че не вижда от кое място идва цялото напрежение по тематиката и уточни, че излъченият запис от Радостин Василев от Националния съвет на Политическа партия е бил разяснен „ изцяло превратно “ от медиите и от разнообразни анализатори. 

Службите би трябвало да служат на България и тъкмо затова цялата

концепция на тяхното избиране на тяхното управление е да има разпределена отговорност, да не се избират да вземем за пример единствено от Министерския съвет. Допреди няколко години е било единствено с Народното събрание, разяснява Денков и добави, че в един миг е било трансферирано на президента. 

Той означи, че тази структура работи добре досега ,

в който служебните държавни управления не станат по-дълги от постоянните. Защото тогава се оказва, че цялото разделяне на управляващите към този момент не съществува, уточни Денков. 

Службите сега са определени от един-единствен човек и това е президентът Радев през служебните държавни управления, съобщи още Денков и добави :

„ Не споделям, че това е неприятно. Няма по какъв начин изпълнителната власт да работи, в случай че не е в синхрон със службите, по тази причина не е правилно, че желаеме да вземем службите от Радев. Искаме изпълнителната власт да работи дружно със службите “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР