ВМА отбеляза 131-вата годишнина от създаването си. Беше отдадена почит

...
ВМА отбеляза 131-вата годишнина от създаването си. Беше отдадена почит
Коментари Харесай

ВМА отбеляза 131-вата годишнина от създаването си

ВМА означи 131-вата годишнина от основаването си. Беше отдадена респект пред Паметника на починалите медицински чинове.

Военномедицинската академия е една от най-необходимите лечебни заведения в България с извънредно високо равнище на професионализъм. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на тържественото честване на 131-ата годишнина от основаването на ВМА.

Основите на лечебното заведение са положени през 1891 година, когато е основана Софийската обща гарнизонна болница. Председателят на Народното събрание благодари на целия екип на болничното заведение и акцентира, че българската медицина заслужава почитание: " Да си доктор е свята специалност, тъй като животът е в ръцете на Бог, само че вие сте покрай него и с вашите качества спасявате човешки живот и ориси ".

Военномедицинската академия е прекратила контракти поради смяна на цените на доставките. Високите цени на тока генерират загуби. Това сподели началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на тържественото заседание на болничното заведение.

Военномедицинската академия завършва годината без задължения и без просрочени отговорности - това сподели професор Мутафчийски, само че ситуацията с доставчиците и тока е оказало въздействие на работата:

" Множество контракти се наложи да ги прекъснем, изпълнителите на договорите не могат да останат на същите цени. Енергоизточниците ни генерират огромни загуби от рода на 2,5 до 3 милиона годишно – една доста сериозна сума за нашата институция…Да, може да понижим равнището на упоритост в модернизирането на лечебните заведения ни, само че няма да спрем този развой ".

За 131-вата годишнина клиниката " Уши-нос-гърло " на ВМА ще получи нова инсталация, сподели ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, който е подписал дарението.

За празника лекари и чиновници получиха оценки за работата си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР