ВМА и ЦСКА за пореден път доказаха, че са институции,

...
ВМА и ЦСКА за пореден път доказаха, че са институции,
Коментари Харесай

ЦСКА пусна кръв, две джуджета с армейски сърца зарадваха дечица

ВМА и ЦСКА за следващ път потвърдиха, че са институции, които могат да бъдат образец за останалите, обединявайки се в името на благородната идея „ Дари кръв, избави живот ”.

Представителите на футболния клуб - Милко Георгиев, треньорът на вратарите Ивайло Иванов, кондиционният треньор Кирил Динчев, както и Александър Дюлгеров, участваха в кръводарителска акция в Центъра по транфузионна хематология към ВМА. Целта бе с персоналния си образец да допринесат за поощряване на безвъзмездното кръводаряване.

„ Още лятото си обещахме, че ще превърнем тази идея в традиция “, разяснява пред медиите Милко Георгиев. Той изрази страдание, че не са съумели да се съберат в цялостен състав, само че даде обещание, че при първа опция това ще се случи.

Първата такава самодейност се организира на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА дружно означиха международния ден на кръводарителя. И двете страни са безапелационни, че не е належащо да има съответен мотив, с цел да окажеш помощ в спасяването на човешки живот и дават обещание акциите да продължат и отсега нататък.

„ Идеята на всяко даряване е да стигне до колкото се може повече хора, които да се включат и да поддържат дадена идея. Затова и ЦСКА, като обществен феномен, го прави и се надявам да има повече почитатели “, посочи Милко Георгиев.

Началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. Румен Попов благодари, че за следващ път представители на ЦСКА се отзовават на апела да дарят кръв. По думите му с този непринуден и безплатен акт те за следващ път ще оказват помощ на доста заболели хора.

„ Пожелавам ви да сте живи и здрави и честита победа “, обърна се той към „ армейците “, които поддържаха идеята часове след тежкия мач против Лудогорец за Купата на България, приключил с победа на „ алените ”.

След кръводарителската акция, спортистите участваха и в коледното празненство, проведено от управлението на ВМА за децата на чиновниците на болничното заведение и децата от смесена диабетна група в детска градина " Бърборино ".  В тазгодишното разпределяне на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета с „ армейски сърца ” – Кирил Динчев и Александър Дюлгеров.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР