ВМА и ЦСКА-София се обединиха в името на благородната кауза

...
ВМА и ЦСКА-София се обединиха в името на благородната кауза
Коментари Харесай

ВМА и ЦСКА-София с обща кауза: Дари кръв, спаси живот

ВМА и ЦСКА-София се сплотиха в името на благородната идея " Дари кръв, избави живот ". Представителите на футболния клуб Милко Георгиев - административен шеф, Ивайло Иванов - треньор на вратарите, Кирил Динчев - асистент кондиционен треньор и бранителят Александър Дюлгеров участваха в кръводарителска акция в Центъра по транфузионна хематология към ВМА, като задачата е с персоналния си образец да допринесат за поощряване на безвъзмездното кръводаряване.

" Още лятото си обещахме, че ще превърнем тези акции, тази идея в традиция ", показа Милко Георгиев.
Първата такава самодейност се организира на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА-София дружно означиха Световния ден на кръводарителя. И двете страни са безапелационни обаче, че не е належащо да има съответен мотив, с цел да окажеш помощ в спасяването на човешки животи и дават обещание акциите да продължат и отсега нататък.

" Идеята на всяко даряване е да стигне до колкото се може повече хора, които да се включат и да поддържат дадена идея. Затова и ЦСКА, като обществен феномен, го прави и се надявам да има повече почитатели ", добави Георгиев.

Началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. Румен Попов от своя страна благодари на участниците.

" Пожелавам ви да сте живи и здрави и честита победа ", обърна се той към алените, които поддържаха идеята броени часове, откакто отстраниха Лудогорец от шампионата за Купата на България.
След кръводарителската акция, спортистите участваха и в коледното празненство, отганизирано от управлението на ВМА за децата на чиновниците на болничното заведение и децата от смесена диабетна група в детска градина " Бърборино ". В тазгодишното разпределяне на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета - Кирил Динчев и Александър Дюлгеров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР