Влюбен US- генерал“ опита да измами журналист от Фрог нюз

...
Влюбен US- генерал“ опита да измами журналист от Фрог нюз
Коментари Харесай

„Влюбен US- генерал“ опита да измами Фрог нюз по схемата на Ястребовски от „Опасен чар“

„ Влюбен US- военачалник “ опита да измами публицист от Фрог нюз по схемата на Ястребовски от паметния филм „ Опасен сексапил “. В продължение на две седмици, представяйки се във фейсбук като Джеймс О`Конър Уилиямс, той обясняваше какъв брой е влюбен и че е „ подготвен на всичко, с цел да живее с дамата на живота си “. Оказа се, че този профил води класацията на подправени военни профили, употребявани за измами в целия свят.
В случая въобще не става дума за усеща, а единствено за пари и за следващата „ нигерийска “ лъжлива скица. До този миг в клопката й са паднали над 20 българки. Най-голямата платена сума по тази интернационална спекулация е 70 000 евро, прецизираха от ГДБОП.

Наскоро Джеймс изиска другарство от публицист от Фрог нюз. Първото, което направи усещане е, че употребява фотоси на военачалник Джон О`Конар, който последно е работил в 21-во командване към 7-ма войска на Съединени американски щати със седалище в Кайзерслаутерн. „ Американецът “ незабавно изиска да разпоти сърцето на „ жертвата си “, като изясни, че е от Калифорния, само че е останал сирак на 10 години, тъй като родителите му са починали при злополука. Затова и израсъл по сиропиталища, където ориста му не била лека. „ Военният “ добавя нещастието, че е едно дете на света, а неотдавна брачната половинка му умряла. Уточни, че в този момент се намира във военна база край Триполи. Съвсем предстоящо последваха дни и нощи на нежни свалки от рода на „ ти си смисъла на живота ми “, гарнирани със фотоси на цветя.

.

Наложи се да се създадем на „ влюбени “, с цел да забележим по кое време и по какъв метод „ Джеймс “ ще изиска пари. Търпението ни бе възнаградено след една седмица замяна на „ любовни милувки “. Изведнъж на „ генерала " му се прищя да пристигна в България, с цел да „ бъдем вечно дружно “.

.

Предложи да пишем на даден от него имейл, на който да помолим неговия ваканционен отдел “ да го пусне. Отбеляза, че в писмото би трябвало да отбележим, че „ не можем да живеем без него “. За наша наслада не бяхме подложени на трудно очакване. След няколко часа от американския отдел на армията пристигна телеграма. От нея разбрахме, че „ US- командването “ се е съгласило да пусне „ генерала “, само че единствено при едно условие- в случай че дадем гаранция за неговото здраве. А тази гаранция се мери в....евро /не долари/. Даден ни бе ценоразпис: за три седмици престой у нас-3000 евро, за 6 седмици-6000 евро, за 12 седмици-9500 евро, а за 24 седмици-15 000 евро. Дадена ни бе и банкова сметка, която е в турска банка със седалище в Истанбул, с цел да приведем парите. От „ ваканционния отдел на армията “ ни желаеха копие от платежните документи, като категорично означиха, че при завръщането на Джеймс в базата, парите ще бъдат възобновени.

Снимки: По искане на Джейм О`Конър кореспонденцията във Facebook и тази с " Ваканционния отдел " се води на български език. Отговорите са на негоден български, което значи, че употребяват преводача на Google.

.

.

Проверка на Фрог сподели, че същинският военачалник Джон О` Конър има брачна половинка и две деца. Родителите му са живи и през 2010 година той обществено ги е показал. Роден е в щата Охайо и приключва бизнесадминистрация през 1884 година. След това постъпва в армейския транспортен корпус. Бил е зам.-началник по логистиката на най-голямата военна база в Съединени американски щати в Северна Каролина. През април 2013 година отпътува на работа в Кайзерслаутерн.

.

С лицето на същия американски военачалник има десетки подправени профили в разнообразни обществени мрежи. Част от тях са изтрити. Измамниците, употребявайки неговото лице, се подвизават под разнообразни имена. Спецализирана платформа за измамници предизвестява за подправените профили с лицето на същия военачалник. Не е ясно какъв брой дами са попаднали в плен на чаровника и какъв брой пари са изпратили на измамниците. Обичайно мошениците описват, че са пред бракоразвод и сметките им са блокирани. Трябва им единствено „ дребна “ сума от порядъка на 20 000 евро, с цел да уредят нещата и да си освободят банковите сметки. От ГДБОП прецизираха, че незаконните схемите се управляват от Нигерия, Гана и Кот д`Ивуар. Освен като военни, бандитите се показват още за неврохирурзи, медици и служащи на нефтени платформи. Умишлено избират специалности, които по принцип са високо платени. В специфична платформа са разказани случаите на измами с военослужещи.

ТУК са разказани огромна част от лъжливите профили на О`Конър.

Любопитното е, че мъжете също са подложени на офанзиви във фейсбук по еднакъв метод. Тях пък всекидневно ги ухажват курсантки от съветските военни учебни заведения. По външен тип те наподобяват съвсем като модели на Victoria`s Secret.

Ето още няколко подправени профила на " генерала ":

.

.

.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР