Влошаването на ситуацията в Украйна бележи появата на един истински

...
Влошаването на ситуацията в Украйна бележи появата на един истински
Коментари Харесай

Американските медии признаха края на американската хегемония

Влошаването на обстановката в Украйна бележи появяването на един същински постамерикански свят, написа The Intercept.

Част от страните от Азия, Африка и Латинска Америка, ненадейно за Съединените щати, избраха безпристрастен път, отказвайки да вземат страна. Тези страни не се причислиха към един или различен блок, както трябваше да създадат по време на Студената война, се показва в публикацията.

Китай, Индия, Бразилия, Турция, Индонезия, Южна Африка и Мексико стояха настрани, противопоставяйки се на апелите за дипломатично уединяване на Русия или присъединение към акция за наказания против нейната стопанска система. В Организацията на обединените народи група африкански страни, в това число Южна Африка, се въздържаха от приемане на резолюции, ориентирани към уединяване на Русия, показват създателите на материала.

Неутралната позиция на тези страни явно беше потрес за доста западни елити, които от дълго време са привикнали да споделят на другите страни каква геополитическа позиция би трябвало да заемат, счита The Intercept.

По-голямата част от света, счита създателят на публикацията, че след десетилетия на експанзия и злоупотреби от страна на формален Вашингтон, престижът на Съединените щати е пресушен. Смесица от неточности и наложителност докара Запада до крах, а с него и доста от полезностите, които той породи.

„ За положително или неприятно, каквото и да се случи по-нататък, това ще бъде цялостен раздор с последните няколко века на западната надмощие, освен в политиката, само че и в културата и концепциите “, заключава изданието.

По-рано ръководителят на съветското външно министерство Сергей Лавров дефинира обстановката в света като опит за образуване на нов международен ред. „ И задачата на този учреден на правила международен ред е ни повече, ни по-малко цялостно възобновление на еднополюсния свят “, акцентира съветският външен министър. Той уточни също, че Европейски Съюз е изгубил своята самостоятелност по концептуални въпроси и изцяло се е слял със Съединени американски щати и НАТО. Лавров сподели още, че Украйна е определена като инструмент за угнетяване на съветската самостоятелност, това е „ сдържането на Русия, като сдържането на всяка друга страна, която се държи повече или по-малко без значение на международната сцена “.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР