Вложили сме сериозни усилия за опазване на гръцката граница, тъй

...
Вложили сме сериозни усилия за опазване на гръцката граница, тъй
Коментари Харесай

Младен Маринов на българо-гръцката граница: Заплахата все още не е отминала

Вложили сме съществени старания за запазване на гръцката граница, защото все още тук ескалира процесът и няма преградно оборудване.

Това съобщи пред публицисти на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от радио Фокус. „ С сътрудниците от Българската войска и началниците на Групово дело „ Гранична полиция” задачата ни е на място да се проиграят дейности от Плана за деяние при рецесии, с цел да са подготвени в избрана обстановка да реагират незабавно”, уточни той. Министър Маринов сподели още, че при тях идва всякаква информация, в това число и от непроверени източници, само че като цяло опасността не е отминала.

„ Сами виждате какво се случва в Гърция. В Турция също има такива опити, по тази причина ние подхващаме съответните ограничения, с цел да сме подготвени и да можем да реагираме взаимно с армията”, означи той. Министър Маринов акцентира, че имат доста добър продан на информация със прилежащите страни в действително време. По думите му там има построен взаимен контакт с представители на гръцката страна. Той добави, че има и подобен тристранен, който е на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” сред Гърция, Турция и България. Според него това е един доста прекрасен модел, който им дава опция за бърз продан на информация и бърза реакция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР