Влизат в затвора машинистите, отговорни за влаковата катастрофа в Хитрино

...
Влизат в затвора машинистите, отговорни за влаковата катастрофа в Хитрино
Коментари Харесай

ВКС потвърди окончателно присъдите на машинистите по делото Хитрино

Влизат в пандиза машинистите, виновни за влаковата злополука в Хитрино с жертви и големи материални вреди от 2016 година Върховният касационен съд е удостоверил присъдите им , заяви пред Българска национална телевизия един от юристите по делото Николай Димитров.

Главният ватман Димитър Михнев е наказан на 15, а помощникът му Радослав Петков - на 10 години затвор.

Двамата са приети за отговорни за това, че на 10 декември 2016 година при ръководство на товарен трен, са нарушили разпоредбите за придвижване и са навлезли с висока скорост в региона на гарата макар напътствията на предупредителния семафор. Те са пренебрегнали и сигнала на входния семафор, който разрешавал придвижване единствено с 40 км/ч. Последвало дерайлиране, разваляне на цистерни с газ пропилен и гърмеж, лишил живота на 7 души.

Припомняме, че влакова комбинация с пропан бутан на компания " Булмаркет " на 10 декември 2016 година. Разрушени бяха къщи, изпочупени дограми. Взривът заличи цели улици. В Хитрино беше оповестено. В началото на 2020 година на първа инстанция основният ватман беше а помощникът му - на 10 години отнемане от независимост. През 2021 година присъдите им бяха доказани и от Апелативния съд.
 Варненският съд удостовери присъдите на двамата машинисти за злополуката в Хитрино
Варненският съд удостовери присъдите на двамата машинисти за злополуката в Хитрино

Инцидента е нямало да се стигне, в случай че са карали с позволената скорост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР