Влизат в сила новите правила за публичност и прозрачност при

...
Влизат в сила новите правила за публичност и прозрачност при
Коментари Харесай

И дъщерните държавни дружества публикуват промени в капитала си

Влизат в действие новите правила за гласност и бистрота при продажбата на активи на държавните сдружения, оповестиха от Министерството на стопанската система.

От 08 август 2017 година, в Държавен вестник са обнародвани признатите от Министерския съвет промени в Правилник за реда за практикуване правата на страната в комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала. Промените са признати с ПМС№112/23.05.2003 година

Според измененията, едноличните търговски сдружения с държавно присъединяване в капитала, както и тези търговски сдружения (дъщерни), чиито капитал е благосъстоятелност на еднолични търговски сдружения с държавно присъединяване, при оповестяване на търг или конкурс по реда на Правилника да дават обявленията за оповестението им и на електронната страница на Министерството на стопанската система.

До момента обвързване за издание на обявите в един централен всекидневник имаха единствено фирмите, които са на директно послушание на съответните министерства.

С новите условия обвързване за издание имат и дъщерните им компании, като за гласност и бистрота обявите от всички ще бъдат разгласявани, както в един централен всекидневник, по този начин и на интернет страницата на Министерството на стопанската система.

 Създават Фонд за обществени вложения към ББР
Създават Фонд за обществени вложения към ББР

" Социалните предприятия " се характеризират с съществуването на публични цели

По този метод се основава обединен източник, от който евентуалните купувачи могат да черпят информация за идни разпоредителни покупко-продажби с активи от едноличните търговски сдружения с държавно присъединяване в капитала и сдруженията, които те управляват, стимулират се от Министерски съвет.

Измененията са готови от Министерството на стопанската система. Те са в осъществяване на провежданата политика за по-широка гласност и бистрота при реализиране на покупко-продажби с дълготрайни активи от държавните компании, както и за ограничение на опциите за допускане на нарушавания при продажбата им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР