Влизането в дилърски център или автокъща може да се сравни

...
Влизането в дилърски център или автокъща може да се сравни
Коментари Харесай

Въпроси, които не трябва да задавате при покупка на автомобил

Влизането в дилърски център или автокъща може да се съпостави със започването на игра на шах, където всеки ход е от голяма важност. Вие сте там, с цел да матирате съперника - в тази ситуация продавача, а не той да ви матира на вас. Много е значимо да задавате въпроси, които ще ви оказват помощ да вземете осведомено решение, като някои от тях могат да наклонят везните във ваша изгода. За да стане това обаче, би трябвало да избягвате някои други въпроси, които могат да разкрият слабите места във вашата тактика.

Коя е най-ниската цена, която можете да ми предложите за тази кола?
Изглежда като логически въпрос, с който да прекъснете всички тактики на продавача и да премине към най-важното. Проблемът е, че той ви слага в позиция, в която продавачът знае, че желаете да се пазарите, даже преди да сте почнали договаряния. Човекът против вас я наясно че фокусът ви е точно върху цената, а не върху цената или сходството на автомобила с вашите потребности.

Мога ли да си разреша тази кола?
Този въпрос може да звучи по този начин, като че ли носите финансова отговорност, само че не забравяйте, че сте в автокъща, а не в банка. Обсъждането на финансовото ви положение или слагането под въпрос на способността ви да си позволите кола може да даде на вашия продавач прекомерно огромна информация. И по този начин да се стигне до сюжети, при който дилърът може да ви насочи към варианти за финансиране, които са по-полезни за него, в сравнение с за вас. 

Затова, още преди да влезете в автокъщата, би трябвало да имате подготвен бюджет и да сте наясно какво можете да си позволите. Надвишаването на плануванаъа за покупка сума може да ви вкара в съществени неприятности.

Какво мислите за коли на други марки, които също премислям?
Сравняването на варианти е ужасно, само че проявлението на вашите карти посредством споменаване на съответни други коли, чиято покупка обмислягте, дава на продавача визия за вашите изследвания и желания. Тази информация може да се употребява, с цел да повлияе на процеса ви на взимане на решения, като акцентира позитивните страни на техните коли, само че в същото време омаловажава всички преимущества на конкуренцията. Затова е по-добре да не намесвате други коли, без значение от плюсовете и минусите им.

Какво би трябвало да платя незабавно?
Първоначалната вноска е доста значима, само че задаването на този въпрос прекомерно рано в полемиката алармира на дилъра, че може да не сте подготвени да извършите покупка или че сте прекомерно загрижени за предварителните разноски. Това може да повлияе на динамичността на договарянията, защото търговецът евентуално ще се концентрира върху понижаване на първичната вноска в подмяна на по-високи месечни заплащания или по-дълъг период на заема, което не постоянно е във ваш интерес.

Колко в действителност коства моята кола, която ще предложа за замяна?
Тук нещата са по-сложни. Ясно е, че желаете да знаете цената на това, което оферирате като замяна, само че директният въпрос ще докара до ниска оферта. Дилърствата печелят доста от продажбата на използвани коли, които получават на ниски цени като част от покупко-продажби за продажба. И надлежно те имат тласък да придобият вашата замяна за допустимо най-малка сума. 

Вместо да питате за съответна цена, проучете авансово цената на вашия автомобил посредством достоверни онлайн източници и получете предложения от голям брой представителства, с цел да имате мощна позиция при договаряния.

Можете ли да добавите някои екстри гратис?
Искането за безвъзмездни дарове може да наподобява като добър метод да получите добавена стойност, само че в действителност може да отслаби позицията ви при договаряния. Това алармира на продавача, че сте покрай взимане на решение, т.е. подготвени сте да купите, в случай че получите още нещо малко като добавка. 

Вместо да желаете безвъзмездни добавки, фокусирайте се върху общата цена на автомобила и договорете допустимо най-хубавата договорка. След като се договорите за цена, можете да обсъдите всички спомагателни преимущества или аксесоари като част от окончателното съглашение, написа automedia.

Силата е в знанието
Не забравяйте, че знанието е мощ, изключително в автомобилно посланичество. Като не задавате тези въпроси, избягвате и проявлението на козовете в ръката си прекомерно рано и поддържате мощна позиция по време на договарянията. 

Направете си домашното, знайте какво желаете (и какво можете да си позволите) и поддържайте въпросите си стратегически и осведомени. По този метод ще тръгнете от паркинга освен с нова кола, само че и с удовлетворението от една добре изиграна игра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР