Влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната и последващото

...
Влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната и последващото
Коментари Харесай

Много перспективи за бизнеса от влизането ни в еврозоната

Влизането на страната ни в " чакалнята " на еврозоната и последващото участие в нея ще доведат до повишение на кредитния рейтинг и ще донесат след себе си редица вероятности в интерес на бизнеса. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на конференция на тематика " Бъдещето на икономическия паричен съюз ".

Борисов беше безапелационен и че Министерството на стопанската система и работодателските организации твърдо поддържат ускоряването на работата за участието в ERM II и еврозоната, оповестиха от МИ.

Според зам.-министъра повдигането на кредитния рейтинг на България при равни други условия ще способства и за по-ниски лихви, както и за по-лесен достъп до финансиране и повече вложения.

От своя страна пък повишаването на капиталовата интензивност щяло да докара и до директно отражение върху оценките и настройките на бизнесмените за положението на бизнес климата, който при възходящи упования за бизнес интервенции следва да се усъвършенства.

Борисов разяснява, че това би довело до една бърза репутационна облага, която мъчно би могла да бъде оценена, само че в дълготраен проект тя би следвало да се мултиплицира и сигурно ще има отражение в милиарди евро годишно по линия на вложенията.

Като още една изгода от участието ни в еврозоната зам.-министърът акцентира приключването на спекулациите за обезценка, свързани с промени в бюджетната политика, контрола над инфлацията, положението на комерсиалните банки, външните финансови и настоящи прехвърляния.

Борисов изрази мнение, че в границите на подтекста на Българското европредседателство и изведения приоритет за консолидиране на Западните Балкани, влизането на България в еврозоната би трансформирала страната ни в сполучлив районен модел за непоклатимост и разцвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР