Влизането на България в Шенгенското пространство и по суша ще

...
Влизането на България в Шенгенското пространство и по суша ще
Коментари Харесай

Радан Кънев: От ДСБ водят преговори с коалиционните си партньори за участието в предстоящите избори

" Влизането на България в Шенгенското пространство и по суша ще помогне на страната ни да се оправи с контрабандата по границите, тъй като ще се постанова по-строг надзор и от европейските институции ", съобщи в Плевен евродепутатът Радан Кънев, представен от БНР.

Според Кънев способността на България да се оправи с контрабандата е доста слаба:

" Създаването на Шенгенска външна европейска граница е доста значимо за България да се оправи с тези престъпни мрежи, тъй като те ще се сблъскат с институции, доста по-силни от българските държавни институции, за жалост, тъй като прекосяването на артикули незаконно през ГПП " Капитан Андреево " към този момент ще визира директно всяко едно от 27 европейски държавни управления. Пълноценната ни интеграция в Европа е извънредно значима, в това число и от позиция за справяне с нашата лична проведена престъпност ".

Радан Кънев добави, че това се отнася и за влизането ни в еврозоната:

" Защото влизайки в Банковия съюз ние към този момент се употребяваме с един контрол над евентуални банкови измами вид КТБ. Това обаче не се отнася за застрахователните действия и пенсионните фондове. Те към момента не се намират под пълностоен европейки надзор ".

Според Кънев, измежду целите на идващия европейски парламент ще са разширение пълномощията, бюджета и щата на Европейската прокуратура, развиването на обща европейска политика по сигурност и защита, създаване на обща европейска здравна и фармацевтична политика и доста по-силна и по-интензивна европейска индустриална политика.

От ДСБ водят договаряния с съдружните си сътрудници за присъединяване в идните избори, само че ще разчитат и на мажоритарния избор в възможните общи листи с претенденти, означи още Кънев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР