Влизането на България в Шенген е много по-голям успех, отколкото

...
Влизането на България в Шенген е много по-голям успех, отколкото
Коментари Харесай

България е дълбоко вътре в Шенген. Ще участва във вземането на решения

Влизането на България в Шенген е доста по-голям триумф, в сравнение с държавното управление изяснява. Това стана ясно от думите на Ивайло Калфин пред бТВ.

Калфин, който е някогашен външен министър, някогашен евродепутат и настоящ изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд изясни, че България ще има глас във вземането на решенията в Шенген. Той разясни, че е схванал това по свои частни канали и изрази удивление, че не се изяснява от държавното управление.

" Да станеш част от Шенген, значи да вземаш решения. Сега Кипър се приготвя за участие. Въпросът е дали България ще има глас, когато Кипър се приема в Шенген. Ще издаваме ли шенгенски визи?

Ще имаме ли цялостен достъп до визовата осведомителна система и шенгенската осведомителна система, които са свързани с полицейското съдействие. Доколкото разбрах - от частни канали - да. Не мога да схвана за какво държавното управление не го изяснява ", уточни Калфин.

Той изясни, че " в случай че вземем корабче от Русе и отидем до Виена това ще бъде прекосяване на сухопътна граница ".

" Приемането на България по вода в Шенген визира единствено морските граници. При полетите няма да има паспортен надзор -  самолетите ще кацат на тези елементи от летищата, които са шенгенски. Човек още веднъж ще би трябвало да носи персоналната си карта, с цел да се качи в самолета ", изясни Калфин.

Според него забавянето ни с 12 години е казус, до момента в който влизането на стадии се е случвало и различен път с други страни.

" България и Румъния бяха арестувани доста дълго време - нещо, което не се случи с Хърватия. Самата Австрия в миналото влезе на части.

През 1985 година е контрактувано да се махнат границите (и да се сътвори Шенгенското пространсво - б.р.), а чак 10 години по-късно, през 1995 година, единствено седем страни подписват междуправителствено съглашение. Сега към този момент Шенген е част от европейското право ".

Това изясни Калфин.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР