Влиза в сила решението на САЩ отново да наложи на

...
Влиза в сила решението на САЩ отново да наложи на
Коментари Харесай

Влизат в сила американските санкции срещу Иран

Влиза в действие решението на Съединени американски щати още веднъж да наложи на Иран тежките стопански наказания, която бяха вдигнати след историческото съглашение за нуклеарната стратегия на Техеран от 2015 година, оповестиха Франс прес и ДПА. През май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати се отдръпват от договорката, предава Българска телеграфна агенция.

Първата група наказания, засягащи финансовите преводи, автомобилния бранш, комерсиалната авиация и износа на килими и хранителни артикули, влезе в действие в среднощ източноамериканско време (7, 01 ч. българско). През ноември ще влязат в действие втора група наказания - против енергийния и банковия бранш на Иран. 

Съединени американски щати обявиха, че във връзка с Техеран водят политика на " оптимален стопански напън върху режима " и упорстват, че не желаят да сменят режима, а да " трансформират държанието му ". Вашингтон от ден на ден се концентрира върху районната роля на Техеран в Близкия изток, въпреки че този аспект не е предмет на нуклеарната договорка.

Не съществуват доказателства, че Иран не я съблюдава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР