влиза в сила от утре в целия Европейски съюз. Зеленият

...
влиза в сила от утре в целия Европейски съюз. Зеленият
Коментари Харесай

От утре: Пътуваме с цифров COVID сертификат в целия Европейски съюз

влиза в действие от на следващия ден в целия Европейски съюз. Зеленият европейски документ има QR код. Неговото разчитане демонстрира дали съответният пасажер е имунизиран, дали неотдавна е преболедувал или дали има неотдавнашен отрицателен PCR тест.

От на следващия ден всички гранични пунктове би трябвало да разполагат със съответните устройства, които разчитат кода. Служителите на границата, които ще работят с четците, получиха инструктаж едвам през днешния ден, а устройствата към момента не са по всички пунктове. Над 160 души занапред ще бъдат наети, с цел да работят на граничните пунктове и да разчитат данните от електронните документи, които влизат в действие от на следващия ден. Докато това се случи, документите ще бъдат четени.
 Омбудсманът: Над 100 000 българи не могат да си извадят здравен документ, това е незаслужено Омбудсманът: Над 100 000 българи не могат да си извадят здравен документ, това е незаслужено
Над 100 000 са българите, които не могат да си извадят здравен документ, това е дискриминационно и незаслужено. Това сподели омбудсман...

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров, който посети граничния пункт „ Капитан Андреево “, сподели, че, само че не изясни каква е повода за забавянето. Четците на QR код са в действителност таблети със съответния програмен продукт. Подобно на Англия, въз основата на риска от COVID-19, България ще раздели страните на зелена, оранжева и алена зона. Информацията ще се обновява един път седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР