Влиятелният украински бизнесмен Ихор Коломойски е заподозрян по дело за

...
Влиятелният украински бизнесмен Ихор Коломойски е заподозрян по дело за
Коментари Харесай

Разследват за корупция Коломойски, в чиято телевизия излъчиха сериала със Зеленски

Влиятелният украински предприемач Ихор Коломойски е обвинен по дело за машинация и пране на пари, заяви през днешния ден Службата за сигурност на Украйна (ССУ), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски трансформира битката с корупцията в приоритет в миг, когато съветската инвазия в Украйна навлиза 18-ия си месец, а Коломойски, който е един от най-богатите хора в страната, е най-знаковата фигура, която става обект на сходно следствие.

Зеленски отхвърля да е имал персонални връзки с олигарха. Президентът на Украйна е артист по специалност. Той закупи популярност като комедиант и изигра ролята на президент в телевизионния сериал " Слуга на народа ", излъчен от малкия екран на Коломойски.

" Беше открито, че през интервала 2013-2020 година Игор Коломойски е легализирал повече от половин милиард украински гривни (14 млн. долара), като ги е изнесъл зад граница, употребявайки следени от него банки ", уточни в изказване в " Телеграм " ССУ.

Коломойски към този момент не е дал отговор на запитванията на Ройтерс за коментар.

ССУ популяризира фотоси на група проверяващи пред вратата на дома му, на които се вижда по какъв начин Коломойски получава и подписва документи.

Коломойски е някогашен притежател на водещата украинска банка " ПриватБанк ", която беше национализирана в края на 2016 година в границите на излекуване на банковата система в страната.

По-рано тази година чиновници на силите за сигурност претърсиха дома му по отношение на друго следствие за злоупотреби и укриване на налози от страна на двете най-големи петролни компании в Украйна, които отчасти са били благосъстоятелност на предприемача.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР