Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун заяви днес, че

...
Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун заяви днес, че
Коментари Харесай

Северна Корея е склонна да преговаря, ако Сеул покаже уважение

Влиятелната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун съобщи през днешния ден, че страната й ще предприеме стъпки за възобновяване на връзките с Южна Корея и даже може да разиска възможна последваща среща сред водачите на двете страни, в случай че Сеул изостави, по думите й, враждебността и двойните стандарти, съобщи Асошиейтед прес.

Изказването на Ким Йо-чен последва сходно изказване, направено от нея през вчерашния ден, че Северът е податлив да възобнови договарянията с Юга при осъществяване на избрани условия.

Според анализатори Северна Корея употребява желанието на южнокорейския президент Мун Дже-ин за междукорейски контакти, с цел да окаже напън на Сеул да убеди държавното управление на Джо Байдън да смекчи въведените по самодейност на Съединени американски щати сурови наказания поради нуклеарната стратегия на Пхенян или да спре взаимните военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати.

Ким Йо-чен прикани Южна Корея да изостави " нечестните двойни стандарти, враждебната политика (към Северна Корея), другите предразсъдъци и враждебни мнения, разрушаващи доверието ", в случай че желае Северът да откликне на апелите на Сеул за възстановяване на връзките.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР