Влезлите в сила в понеделник нови строги правила срещу коронавируса

...
Влезлите в сила в понеделник нови строги правила срещу коронавируса
Коментари Харесай

Безисходица: Неваксинираните жители на Венеция без право да ползват обществен транспорт

Влезлите в действие в понеделник нови строги правила против ковид в Италия гласят, че всеки, който не има здравен паспорт, удостоверяващ, че е имунизиран или неотдавна се е възстановил от COVID-19, към този момент не може да употребява публичния превоз.

Това е огромен проблем за хората, живеещи на островите във Венеция, написа „ Политико ”.
Забраниха на круизните кораби достъпа до центъра на Венеция
Министерският съвет на Италия утвърди законопроект, който от 1 август не разрешава прекосяването на огромни кораби, в това число круизни кора...
Прочети повече
Подобно на доста други островитяни, Елеонора де Нат, която живее на остров Джудека, счита себе си за самостоятелна. Личен треньор и първенец по бойни изкуства, тя споделя, че няма потребност от имунизацията: " Аз съм здрава и имунизацията не подсигурява нищо ".

Но в този момент Де Нат, една от към 5000-те неимунизирани поданици на островите във Венецианската лагуна, е в капан без достъп до континента.

Тъй като разновидността Омикрон обгръща цяла Италия, а и други страни, националното държавно управление става все по-строго към неимунизираните в опит да избегне ново блокиране и да отбрани стопанската система.

" Не би трябвало да изпускаме от взор повода за паниката - множеството от проблемите ни произтичат от обстоятелството, че има неимунизирани хора ", съобщи министър-председателят Марио Драги на конференция в понеделник. Неваксинираните хора се трансформират в тежест за лечебните заведения, сподели той. " Колкото повече понижаваме натиска върху лечебните заведения, толкоз по-свободни можем да бъдем. "

От февруари имунизацията в Италия ще бъде наложителна за лица над 50-годишна възраст, а от тази седмица всеки, който възнамерява да употребява публичен превоз, би трябвало да показа здравна карта. Във Венеция това предписание значи, че неимунизираните островитяни не могат да употребяват водните рейсове Vaporetto, които са главно транспортно средство.
Нов пик на ковид в Италия, Милано и Венеция са под карантина (ВИДЕО)
Нов пик на ковид в Италия. Правителството сложи под наложителна карантина 16 милиона души в района Ломбардия и в 14 провинции...
Прочети повече
Според Де Нат проби за COVID-19 не се оферират на острова, лекарят ѝ е на континента, а супермаркетите на Джудека са по-скъпи от тези в централната част на Венеция.

Тя има абонаментна карта за Vaporetto и споделя, че ще продължи да го употребява, в случай че не бъде спряно. " Нямам нищо срещу гражданското непокорство. Ако всички го вършим, всичко ще бъде наред ", споделя тя.

Жителите на континента също изпитват компликации.

Ернесто Пескюта, който живее в историческия център на Венеция покрай Арсенала, споделя, че е решил да не се имунизира, откакто е послушал съвета на собствен другар доктор. 70-годишният мъж нормално взима внучката си от учебно заведение с Vaporetto, защото ходенето пешком би било прекомерно мъчно за него и би изисквало прекосяването на най-малко седем моста.

" Ще би трябвало да ме принудят физически да се имунизирам ", споделя Пескюта. " Няма да им доставя удоволствието да се предам. Ще платя санкцията от 100 евро. Ще се съпротивлявам. "
Във Венеция гласоподават алегорично за обособяване от Италия
Във Венеция и заобикалящата я област стартира гласоподаване за обособяване от Италия. Социологически проучвания демонстрират, че две трети от...
Прочети повече
Луиджи Коро - ръководител на групата за отбрана на правата на жителите CMP, която провежда митинг против разпоредбите, съобщи: " Хората са доста ядосани. Те не могат да отидат и да си купят даже чифт долни гащи. По-възрастните хора не могат да отидат на рибния пазар " Риалто " и да си купят риба оттова, както постоянно са го правили. "

Той пресмята, че единствено към 5% от венецианците имат частна лодка, която могат да употребяват, а даже и тези, които имат, не могат да я закотвят в центъра на града, без да рискуват да бъдат санкционирани. " А в такова време с дъжд и вятър се разболявате, в случай че пътувате с лодка с открит покрив. "

След апела на кмета на Венеция към държавното управление, през уикенда Министерството на здравеопазването разгласи освобождение от възбраната за прилагане на публичен превоз за всички възпитаници и за тези, които би трябвало да употребяват водния ферибот по здравословни аргументи.

Но Коро съобщи, че това не е задоволително, защото хората би трябвало да съпровождат децата си до учебно заведение. " Едно девет- или десетгодишно дете не може да пътува единствено ", сподели той. Правилата водят до разделяне, което крие риск от обществени безредици и принуждение, добави той. " Хората са обезверени. Те не са на себе си. "

Материалът на " Политико " е преведен от БГНЕС

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР