Влезе в сила забраната за полети на дронове, обявена от

...
Влезе в сила забраната за полети на дронове, обявена от
Коментари Харесай

Женева затвори небето си за дронове заради срещата между Путин и Байдън

Влезе в действие възбраната за полети на дронове, оповестена от управляващите на Женева в целия кантон като мярка за сигурност в навечерието на плануваната за 16 юни среща сред президентите на Съединени американски щати и на Русия Джо Байдън и Владимир Путин.

До 00.00 часа на 17 юни е неразрешено да се пускат дронове под опасност от санкции и конфискация, а от вторник се вкарват и ограничавания за полети на пилотирани летателни апарати, съобщи ТАСС.

Властите вкарват защитни ограничения последователно. От 8 юни е неразрешено да се паркират коли към парка Ла Гранж, където ще се състои срещата на върха. Паркът е затворен за визити и дружно със прилежащия парк О Вив е обкръжен с железни бариери и бодлива тел.

В неделя бариери бяха сложени край хотел " Интерконтинентал ", където съгласно локалния щемпел ще бъде настанен Байдън. Същия ден бе обезопасена с бариери и бодлива тел част от крайбрежната улица до Женевското езеро покрай фамозния шадраван. Това провокира огромен интерес измежду мнозина жители и туристи, които побързаха да снимат със смарт телефоните си редута, ненадейно изникнал на брега, показва организацията.

От 08.00 часа локално време на 15 юни ще влязат в действие нови, още по-забележими ограничения за сигурност. Федералното държавно управление реши швейцарската военна авиация да извършва ролята на въздушна полиция и засилено да следи небето над Женева. Ограниченията ще работят до 08.00 часа на 17 юни. Те няма да обиден комерсиалните полети от и до интернационалното летище на Женева, увери държавното управление.

Говорителят на федералния департамент по защитата, гражданската отбрана и спорта Щефан Хофер съобщи за ТАСС, че близо 1000 военни, изпратени да подкрепят женевските управляващи, ще охраняват задгранични задачи и ще наблюдават да не се нарушават рестриктивните мерки върху полетите в региона. Самолет извършител, който се държи нападателно и отхвърля да напусне неразрешената зона, може да бъде погубен, предизвести той, само че посочи, че това ще е " последната опция " след опити да бъде открит контакт с водача.

От 16 юни в Женева стартира да работи изключително непоколебим режим за сигурност. Ще бъдат затворени за пешеходци и транспортни средства крайбрежните улици към Женевското езеро, мостът Монблан и зоната към хотел " Интерконтинентал ". Там се намират значими пътни артерии, по които се движи градският превоз, и ще е извънредно мъчно човек да се реалокира от единия на другия бряг на р. Рона, минаваща през Женева.

Властите сервираха авансово извинения за създаваните неудобства. Всички институции в зоната за сигурност няма да работят на 16 юни. На частните компании е предложено да трансферират личния състав си на отдалечена работа, а на локалните поданици - да лимитират придвижването си и да не употребяват частните си коли, а публичния превоз. Хората, които живеят в зоната за сигурност, ще би трябвало да потвърждават това, с цел да се приберат у дома.

В момента за публичния ред в Женева бдят общо към 4000 души, в това число близо 2000 градски служители на реда, 900 техни сътрудници от други швейцарски кантони и към 1000 военнослужещи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР