Властта в Русия продължава с мерките да попречи на каквито

...
Властта в Русия продължава с мерките да попречи на каквито
Коментари Харесай

Почиташ паметта на Навални - привикват те за военна служба

Властта в Русия продължава с ограниченията да попречи на каквито и да било опити за удостояване на паметта на опозиционния водач Алексей Навални, за чиято гибел в пандиза стана ясно на 16 февруари.

Според самостоятелни от Кремъл осведомителни канали полицията в Санкт Петербург е почнала да изпраща повиквателни за военна работа на арестувани в опит да поднесат цветя или да почетат по различен метод паметта на Навални.

Независимото издание „ Ротонда “ оповестява, че полицията в града е връчила повиквателни на най-малко седем мъже, които са били задържани, до момента в който сервират цветя на спонтанен мемориал на мъртвия опозиционер.

В повиквателните се показва, че след няколко дни задържаните би трябвало да се явят в службата за военна регистрация, с цел да уточнят данните и да се записват за военна работа.

Друго издание, RusNews, споделя историята на мъж, поискал анонимност, който е получил повиквателна, до момента в който го освобождават от ареста.

„ Два часа преди да ни пуснат ни вкараха в стая, където седяха някакви мъже и раздаваха призовки. Казаха, че в случай че не подпишем, ще ни счупят пръстите. През цялото време повтаряха: „ Е, ще отидете ли да се биете за нас? “ Ние сме толкоз положителни. "

„ Фонтанка “ цитира Динар Идрисов, който е правозащитник. Пред изданието той споделя, че е осведомен с призовките на минимум петима души, арестувани на манифестации в памет на Навални.

По-рано в сряда стана ясно, че Москва е разпоредила да бъдат разпознати всички, които поставят цветя в символ на респект на 47-годишния Навални. Имаше и видеа, които демонстрират по какъв начин униформени чиновници записват имената на дръзналите да заявят позиция руснаци.

Копие от разпореждането беше оповестено от Григорий Свердлин в профила му в обществената платформа Х.

Свредлин стои зад плана „ Мини през гората “, който беше основан в първите дни след нахлуването на Русия в Украйна. Целта му е да оказва помощ на руснаците, които се пробват се да избегнат готовност за войната в Украйна.

опять трое суток за цветы и врученная повестка. и снова Петербург:

«Был задержан 17.02 якобы за протест в честь памяти Навального, получил трое суток административного ареста и след това заставили подписать данную повестку»
— Григорий Свердлин (@grinogij)

Според правозащитната организация OVD-Info единствено за два дни минимум 400 души са били арестувани в цяла Русия, откогато на 16 февруари бе оповестена гибелта на Навални.

Това е най-значимата поредност от арести след митингите против общата готовност за войната в Украйна през септември 2022 година

За гибелта на съветския опозиционен водач беше обявено на 16 фесруари. Според формалната информация на той се почувствал зле след разходка и изгубил схващане. " Необходимите реанимационни ограничения “ не дадоха позитивен резултат, " лекарите от незабавна помощ установяваха гибелта “.

Пет след формалното известие за гибелта на съветския опозиционер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР