Властта ще се бори с чувството за безнаказаност да изчезне

...
Властта ще се бори с чувството за безнаказаност да изчезне
Коментари Харесай

Убийството на пешеходна пътека ще се счита за умишлено престъпление

Властта ще се бори с възприятието за безотговорност да изчезне измежду тези, които ръководят коли на пътищата. Част от измененията са свързани със законови промени, като отнемането на моторните транспортни средства при използването на алкохол и опиати, дават съществени резултати.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на ексклузивен брифинг в Министерски съвет след среща с родители, които са изгубили децата си на пътя.

Ще се търсят и по-строги наказания за нарутелите на пътя. Това няма да е кампанийна активност, увери министър председателят, който регистрира, че това е една от най-тъжните срещи.

" Като общество би трябвало да се излекуваме, тъй като като общество сме заболели като считаме,че би трябвало да толерираме сходни държания. Обръщам се и към медиите - помогнете ни, с цел да може това да стане нетърпимо ", прикани Денков, очевидно смутен от последните нещастия на пътя.

Трябва да се търсят такива ограничения, от които нарушителите да ги заболи , посочи Денков. Властта ще работи с общините, като ще желае да се употребяват техните камери. Обсъждано е к ак да се форсира вземането на кръвните проби. Там, където са рискови кръстовищата, оптимално бързо би трябвало да бъдат обезопасени. Финансиране ще бъде обезпечено.

 Пияният водач на Гурко бил санкциониран и през 2005 година с 500 лева
Пияният водач на Гурко бил санкциониран и през 2005 година с 500 лева

Тогава това му било първо нарушение

Трябва да се понижи в пъти тежките произшествия и броят на жертвите. Това няма да стане с една мярка, а с поредност от ограничения, посочи Денков.

Той добави, че ще се цели злополуката, осъществена на пешеходна пътека, да е съзнателно закононарушение , а наказването да е без право на подмяна . Денков също е удовлетворен, че с измененията в Наказателния кодекс - с отнемането на колите на водачи, използвали алкохол и опиати, дава резултат.

Освен това работна група ще се занимава с идните законови промени, които ще бъдат импортирани в деловодството на Народното събрание.

По думите му това възприятие за безотговорност е прояло цялата система - да не се получат санкциите за нарушаванията, в случай че са създали тежък случай да минат с условна присъда, експертизите да се бавят с месеци, а делата с години.

Вътрешният министър Калин Стоянов е уверен, че у бийството на пътя би трябвало да бъде съзнателно ликвидиране . Няма по какъв начин такова ликвидиране осъществено на пешеходна пътека, да не е асоциирано с съзнателно ликвидиране, акцентира Министерство на вътрешните работи шефът. Той регистрира, че мярката за лишаване на коли след приложимост на алкохол работи.

" Битката е за всички, само че с цел да я спечелим, би трябвало да бъдем дружно ", прикани Стоянов.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи, че няма пътна лента и маркировка, която да спре нарушителите на пътя . Той даде образец, че по столичния бул. " България " е засечена скорост от 230-240 км/ч, като властта - локалната и изпълнителната власт няма да се дадат на " шепа тарикати ".

Иван Спасов, родител на починало дете, съобщи, че умрелите деца няма по какъв начин да се върнат от гроба, само че даде да се разбере, че ще се бори за правата си. Единствено това държавно управление направи нещо в наша изгода, сподели Спасов.
 Пътните знаци няма да спрат злополуките – липсва предварителната защита
Пътните знаци няма да спрат злополуките – липсва предварителната защита

Нулева приемливост към шофирането в нетрезво положение, желаят експертите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР