Властта обяви график за падането на някои от най-строгите ограничителни

...
Властта обяви график за падането на някои от най-строгите ограничителни
Коментари Харесай

Обявиха график за отвaряне на ресторанти, игрални зали и нощни клубове

Властта разгласи график за рухването на някои от най-строгите ограничаващи ограничения против ковид. Ресторанти и игрални зали отварят на 1 март. Нощните заведения ще проработят още веднъж на 1 април.

Решението беше взето на съвещание на държавното управление, което се аргументира с броя имунизирани и оздравели у нас и съобщи, че е основан " щит " против пандемията у нас.

В ресторант в центъра на София подготовката за отварянето стартира още 1 час след новината. Не се знае обаче с какъв личен състав разполага заведението.

„ Хората, които са в сектора, от много време са без работа. Сега вършим събиране, с цел да забележим кои са налични и кои остават, тъй като доста хора се насочиха в други сектори “, показва притежателят на заведението.

Снимка: btvnovinite.bg

По новите правила ресторанта ще работи с 50% от потенциала си, с най-много 6 индивида на маса. След двучасова среща, браншът и здравните управляващи си стиснаха ръцете часът за затваряне да бъде 23.

Обсъжда се и предпочитано имунизиране на работещите в ресторантьорският и туристическия отрасъл.

„ В едно заведение, където работят 20 души, влизат 200-300. Така, че в случай че тези 20 са имунизирани, а от 200 никой не е, няма да получим нужния резултат “, счита Ричард Алибегов – ръководител на Българската асоциация на заведенията.

Снимка: btvnovinite.bg

Здравният министър съобщи по- рано през днешния ден, че към този момент 30 000 души са получили по 2 дози ваксина.

„ Прави извънредно положително усещане темпа, с който съумяваме да задържим страната за имунизиране “, уточни Костадин Ангелов.

„ Аз съм уверен, че българите по никакъв метод не усещат, че сега има пандемия, по този начин както в другите европейски страни “, означи и министър председателят Бойко Борисов.

Нощните заведения би трябвало да изчакат повече от месец, с цел да отварят порти.

„ Това за 1 април звучи като една добра смешка, за жал. Не съм сигурен кои хора от личния състав ще бъдат на линия до 1 ви април, това е след 1 месец “, споделя притежател на заведение.

От сектора не получиха желаната гаранция, че няма да има следващо затваряне.

Решението на управляващите за отваряне на заведения и нощни клубове идва на фона на следващо денонощие с огромен брой новозаразени и растеж на приети в болница с ковид в лечебните заведения в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР