Властта не е на всяка цена, каузата е на всяка

...
Властта не е на всяка цена, каузата е на всяка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Властта не е на всяка цена, каузата е на всяка цена

Властта не е непременно, идеята е непременно, уточни Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Аз съм доста горделив от целия тим на този кабинет, тъй като Кирил Петков е просто заглавието. Това, което направихме, е да спазим нашето заричане - нулев толеранс към корупцията. Вярваме, че пътят е доста дълъг. Той ще бъде години напред, съобщи той.

Не сме подготвени да седнем нито с господин Борисов, нито със Слави Трифонов като сътрудници, уточни министър председателят в оставка и разясни, че с Движение за права и свободи също няма по какъв начин да трансформират България.

Видяхме шестте депутати, които се отделиха от Има Такъв Народ. Те осъзнаха, че измяната е към България и се причислиха към нас. Това, което ни даде вяра е, че щом има 6, може да има още 6. И видяхме, че има дори повече от 6, само че има боязън към водача на съответната партия, сподели още той.

Не могат да схванат, че може човек да има въздействие върху други хора посредством идея. Ние дори не можем да си помислим за пазаруване и обещаване на постове. Няма по какъв начин, тъй като на следващия ден тези хора някой различен ще ги купи и ще ги продаде. Нашата борба ще бъде години. На нас ни трябват несъмнено 20 000 съидейници, с цел да променим страната, уточни Петков.

Не можем да разчитаме на нито един народен представител, който в 17 часа би трябвало да тича при господин Борисов и да го пита за неговото мнение. Всякакви политически брокери се показваха и споделяха " ние имаме петима депутати, ние имаме деветима ". В последните седмици чухме небивалици - всевъзможни хора с всевъзможни предложения. Това, че не успяхме през вчерашния ден да стигнем до 121 е най-голямото доказателство, че не сме подготвени да търгуваме, разяснява той.

За най-засегнатите приходите изпреварваха инфлацията. Опозицията се упражняваха от самото начало, а ние работихме от заран до вечер. Накрая постигнахме един напредък на стопанската система в тази рецесия, който действително би Германия. Много се веселя, че ние бяхме по време на тази рецесия. Ако друго държавно управление беше в нея, щеше да се оправи доста по-зле, сподели Петков и добави, че прави оценка работата на кабинета за справяне с рецесията 5-ица.

Газът, който ще потече по гръцката връзка, е 3 пъти по-евтин от този на " Газпром ". Това е невиждан триумф. Политическата рецесия ни прави малко по-недобри договарящи в интернационален проект, тъй като вложителите не знаят какъв брой време ще важи още думата на това държавно управление, добави той.

Докладът на АДФИ за построяването на " Хемус " - на страница 19 има сумите, по които АПИ е ценообразувала, са доста повишени, може би 10 пъти. Този отчет е в отговор на запитване от прокуратурата, изясни Петков.

Френското предложение беше извънредно положително. И това е методът българската позиция да бъде призната и като европейска, сподели той по въпроса със Северна Македония.

Бойко Рашков работи доста, само че се сблъсква с една стена. Над 100 преписки подава към прокуратурата и се сблъсква с тази стена. Затова започнахме да работим с Европейската прокуратура, само че там нещата административно текат по-бавно, изясни министър председателят в оставка.

Г-жа Митрофанова през цялото време беше доста нападателен посланик. Русия ни постави в листа на вражеските страни, едностранно спря газа и тук нищо не направихме. Има български политици, които са имали взаимовръзка, с съветските дип
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР