Властта измисли още 1 начин как да бръкне по- дълбоко

...
Властта измисли още 1 начин как да бръкне по- дълбоко
Коментари Харесай

ГЕРБ вдига и таксите за обжалване пред ВАС

Властта измисли още 1 метод по какъв начин да бръкне по- надълбоко в джобовете на данъкопланците - държавните такси за касационно обжалване на административни актове във Върховния административен съд (ВАС) ще бъдат сензитивно увеличени.
Предложенията на ръководещата ГЕРБ за ремонти в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) бяха утвърдени на второ четене от правната комисия на Народното събрание. По 70 лева към този момент ще заплащат жителите, едноличните търговци, държавните и общинските органи, както и организации, предоставящи публични услуги. За първи път в административното произвеждане страната и общините също ще заплащат, с цел да се гледа жалбата им в съда.

За юридически лица таксата ще бъде 370 лева Първоначално ГЕРБ искаше още по-висок размер - надлежно 90 лева за жители и 450 лева за компаниите, само че масираната опозиция принуди депутатите да потърсят компромисен вид.

В момента за касационни тъжби и молби за анулация на влезнали в действие правосъдни актове таксите са 5 лева за жители и неправителствени организации и 25 лева за компании. Непроменени остават таксите за тъжби против административни актове - 10 лева и 50 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР