Властта и опозицията в Скопие се спречкаха на тема София,

...
Властта и опозицията в Скопие се спречкаха на тема София,
Коментари Харесай

В Скопие се счепкаха за София

Властта и опозицията в Скопие се спречкаха на тематика София, написа сръбският в. Вечерне новости.

Днес от партията на премиера Зоран Заев Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) са популяризирали през днешния ден следната декларация. "Истерията на водача на (основния конкурент на държавното управление на Северна Македония) ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е достигнала върхове. Неговите последни изявления вредят на суверенитета на нашата страна и подкопават построеното с страдания национално единение и попречват пътя ни към Европейския съюз ", се е посочвало в документа.

Поводът за декларацията е било изявление на Мицкоски. Той в петък е декларирал, че министър-председателят на балканската страна е възнамерявал посещаване на 28 и 29 ноември в София. Според съперника на властта Заев е щял да преотстъпи на източната част на родината си на България.

"Лъжа, неистина и отново неистина. Такива думи са меко казано нездравословни и не отговорят на истината. Уикендът мина. Да сте видели някакво решение за прекрояване на границите? Ние доста бихме желали да знаем за коя българска организация работи господин Мицкоски ", са декларирали от СДСМ.

От политическата групировка на властта са обвързали изявата на водача на опозицията със загубата на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните избори през 2016 и 2020 година

"Вечният губещ Мицкоски не може да преживее провалите си и се пробва да откри под вола теле ", безапелационни са били от партията на Заев.

ВМРО-ДПМНЕ (на власт от 1998 до 2002 година и от 2006 до 2016 г.) е провеждала политиката на така наречен Антиквизация (гражданите на югозападна ни съседка са били обявявани за наследници на античните македонци). След нейното рухване от власт този развой е почнал да затихва.

Основната опозиционна мощ се е активизирала откакто на 17 ноември 2020 година българският външен министър Екатерина Захариева е оповестила, че София няма да даде хода на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, тъй като в Скопие не спазвали Договора за добросъседство от 2017 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР