Властите затварят временно ТЕЦ Марица 3 в Димитровград заради серия

...
Властите затварят временно ТЕЦ Марица 3 в Димитровград заради серия
Коментари Харесай

Спират временно ТЕЦ "Марица 3" заради риск за електроенергийната система

Властите затварят краткотрайно Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград поради серия нарушавания на екологичните правила. Освен риск за здравето на населението честите нарушавания на екологичните правила от страна на централата слагат под риск действието на цялата електроенергийна система у нас и могат да доведат даже до прекъсването на огромните съоръжения в Маришкия басейн. 
 
Това оповестиха на брифинг служебните министри на енергетиката Росен Христов и на околната среда и водите Росица Карамфилова.
 
Последните превишения на разрешените равнища на серен диоксид са регистрирани през уикенда. Екоминистърът напомни, че въглищните централи у нас работят с помощта на дерогация от страна на Европейската комисия (ЕК), която разрешава три средноденонощни превишения на нормите и 24 средночасови на годишна база.
 
В интервала от петък до събота Топлоелектрическа централа " Марица 3 " е направил осем средночасови превишения от 24 разрешени общо за всички централи у нас. С записаното замърсяване от ТЕЦ-а страната ни към този момент е достигнала разрешените три средноденонощни превишения на нормите и има 23 средночасови. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР