Властите във Виена съобщиха, че пускат нощен влак до Румъния,

...
Властите във Виена съобщиха, че пускат нощен влак до Румъния,
Коментари Харесай

Австрия пуска нощен влак за болногледачи от Румъния

Властите във Виена оповестиха, че пускат нощен трен до Румъния, който да транспортира болногледачи през затворените поради коронавирусната пандемия граници, заяви Ройтерс.

"Радвам се, че макар затварянето на границите успяхме да изработим решение с общ кулоар за служащи от Румъния ", съобщи австрийският министър по европейските въпроси Каролине Етщадлер.

Влакът ще се движи от 2 май, един път седмично. Той ще пътува през Унгария. Според здравните управляващи в страната железопътният превоз е по-безопасен, в сравнение с въздушният, тъй като пасажерите могат да са на разстояние в разнообразни купета. По директната линия до румънския град Тимишоара, намиращ се покрай границите с Унгария и Сърбия, в началото ще пътува единствено по един трен седмично, само че има опция композициите да бъдат увеличени до три на седмица.

Румъния е главният доставчик на Австрия с болногледачи, а към 33 000 души в Австрия имат потребност от денонощна грижа.

От 14 април Австрия стартира поетапно да анулира въведените ограничаващите ограничения против ковид. Възобновиха работа дребните магазини с повърхност до 400 квадратни метра, а също всички магазини за строителство и градинарство. Тези магазини са задължени да управляват броя на посетителите, а също да наблюдават дали посетителите са с маски и съблюдават отдалеченост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР