Властите във Венецуела са задържали 11 журналисти след опита за

...
Властите във Венецуела са задържали 11 журналисти след опита за
Коментари Харесай

Арести във Венецуела заради покушението срещу Мадуро

Властите във Венецуела са задържали 11 публицисти след опита за нападение против Николас Мадуро, оповестява в обществената мрежа Туитър Националния синдикат на служащите във венецуелската преса, представен от TACC.

"11 публицисти и медийни служащи бяха безпричинно арестувани, няколко други бяха бити или ограбени. Ние не одобряваме сходни дейности и желаеме да бъдат осъдени виновните за това нарушаване на правото на информация ", се споделя в изказването.

Сред арестуваните Съюзът загатва чиновници на венецуелски, испански и аржентински медии.

Освен това други 6 индивида са задържани по съмнение, че са употребявали два дрона с по един кг експлозиви, с цел да убият президента Николас Мадуро, съобщи АП.

Две мощни гърмежа се чуха в събота, до момента в който Мадуро произнасяше в Каракас тирада на военна гала, излъчена по малкия екран. Телохранителите бързо прикриха президента, а бойците се разбягаха.

Министърът на вътрешните работи Нестор Луис Реверол окачестви това като терористична офанзива и добави, че през идващите часове ще бъдат осъществени още арести. По думите му бомбите на всеки от двата безпилотни апарата са били в положение да нанесат провали в радиус от 50 метра. Реверол описа, че единият дрон бил обезвреден от силите за сигурност, до момента в който летял към Мадуро, застанал на трибуната до жена си и други сановници, а другият дрон се бил блъснал в близка постройка, където се бил взривил.

Според венецуелските управляващи седмина чиновници от Националната армия са ранени, трима от които тежко.

Министърът на защитата Владимир Падрино сподели по националната телевизия, че "терористите " са целели да унищожават цялото управление на страната дружно с президента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР