Властите във Венецуела алармират, че САЩ им пречат да участват

...
Властите във Венецуела алармират, че САЩ им пречат да участват
Коментари Харесай

Венецуела се жалва на Гутериш - загубила правото си на глас в ООН заради САЩ

Властите във Венецуела сигнализират, че Съединени американски щати им пречат да вземат участие интензивно в системата на Организация на обединените нации заради налагането на едностранни наказания , оповестява RT.

Венецуелският външен министър Феликс Пласенсия съобщи, че това право на страната му е било " нахално нарушено " заради " едностранната корист " на американското държавно управление, което е попречило на Каракас да заплати участието си в Организация на обединените нации през 2021 година

" Тази експанзия е посягане против върховенството на една страна, която се е борила, с цел да обезпечи благоденствието на народа си. Опитът да се ограничи упражняването на правата и привилегиите на Венецуела в Организация на обединените нации нарушава интернационалното право и Хартата на Обединените народи ", акцентира Пласенсия.

Дипломатът изиска от организацията и генералния й секретар Антониу Гутериш " оптималната поддръжка " по отношение на заплащането на участието, както и да предотвратят " противозаконната корист ", която се пробват да извършат Съединени американски щати с налагането на едностранни наказания.
 Осем страни изгубиха право на глас в Общото заседание на Организация на обединените нации
Осем страни изгубиха право на глас в Общото заседание на Организация на обединените нации

Причината са неплатени вноски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР