Властите във Варшава засилват контрола по източната си граница заради

...
Властите във Варшава засилват контрола по източната си граница заради
Коментари Харесай

Тревога в Полша и в Украйна заради 8000 наемници от ЧВК „Вагнер“ в Беларус

Властите във Варшава ускоряват контрола по източната си граница поради армията на Евгений Пригожин

Спътникови фотоси, на които се вижда къде е ситуиран лагерът на ЧВК „ Вагнер “ в Беларус, провокираха ужас в Полша и в Украйна. Той е на 90 км от Минск, оповестява съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “.

По данни на западните медии лагерът на Евгений Пригожин е за 8 000 бойци и основава огромен риск от хибридна война на територията на Полша и на Прибалтика, написа електронното издание. 

Ръководителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов пък заяви, че ЧВК „ Вагнер “ повече няма да води война в Украйна, оповестява t.me/RVvoenkor.

 

Междувременно Българска национална телевизия заяви, че Полша ускорява контрола по източната си граница, поради преместването на съветската частна войска " Вагнер " в Беларус.

Според управляващите във Варшава към 8 хиляди наемници от " Вагнер " са последвали водача си Евгений Пригожин и към този момент са на беларуска територия. Според полския боен министър, най-вероятно хибридните офанзиви против Полша ще се засилят.

През последните дни се е нараснал и броя на незаконните мигранти, които се пробват да преминат от Беларус в Полша. Преди две години бежанска рецесия провокира напрежение сред двете страни. Тогава беларуските управляващи пуснаха хиляди бежанци да влязат в Полша.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР