Властите във Франция са спрели 500 автомобила, които са част

...
Властите във Франция са спрели 500 автомобила, които са част
Коментари Харесай

``Конвой на свободата`` достигна Париж |

Властите във Франция са спрели 500 автомобила, които са част от два " Конвоя на свободата ", в опит да влязат в Париж. Издадени са близо 300 санкции, съобщи Ройтерс. 

Във Франция също e  ", по образеца на тираджиите в Канада. 

За разлика от Конвоя в Канада, протестиращите във Франция имат редица стопански претенции, свързани с цените на тока, газа, както и заплатите. Над 7200 чиновници на реда са мобилизирани, с цел да предотвратят напрежение. 

Френският президент Еманюел Макрон прикани за успокоение. Пред вестник " Уест Франс "  той съобщи, че схваща умората в обществото от продължаващата към този момент две години пандемия.

По думите му вълната от Омикрон отслабва и следва повдигане на част от рестриктивните мерки, само че имунизационните пропуски остават.

Протестът в канадската столица Отава въодушеви демонстрации в, а шествие под наслов " " се организира даже и в София.

Междувременно канадски съд подреди на протестиращите, които блокират моста " Амбасадор " – търговски кулоар сред Канада и Съединени американски щати, да го изоставен в петък вечерта. Демонстрантите обаче подцениха това искане, предаде Франс прес. 

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че включването на армията е последната опция.

В телефонен диалог с Трюдо, американският президент Джо Байдън е изказал терзанията си от блокадата на граничните пунктове със Съединени американски щати. Байдън е подчертал, че парализирането на основни северноамерикански търговски пътища има съществени последствия за американски компании.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР