Властите във Флорида призоваха 5,6 милиона души - над една

...
Властите във Флорида призоваха 5,6 милиона души - над една
Коментари Харесай

Ирма предизвика най-голямата евакуация в историята на САЩ

Властите във Флорида приканиха 5,6 милиона души - над една четвърт от популацията на щата, да се изтеглят преди урагана " Ирма ", съобщи Асошиейтед прес.
Флорида е третият по население американски щат с съвсем 21 милиона поданици.
" Ирма " още веднъж се ускори до стихия пета категория и връхлетя крайбрежието на Куба, придружен от ветрове с оптималната скорост 260 км/ч, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Националния център по ураганите на Съединени американски щати. Ураганът е на към 485 км от Маями и се движи на запад с към 20 км/ч.
От няколко дни губернаторът на Флорида Рик Скот приканва жителите да се изтеглят, изключително живеещите в крайбрежните региони, които може да бъдат наводнени при прекосяването на урагана.
" Това е стихия, която ще ви убие, в случай че не се махнете от пътя ѝ ", съобщи представител на Националния център по ураганите на Съединени американски щати.
Две атомни електроцентрали във Флорида ще бъдат затворени поради " Ирма ". Компанията оператор " Флорида пауър енд лайт " сподели, че ще затвори централите " Търки пойнт " и " Сейнт Луси " преди ураганът да доближи сушата.
" Ирма " провокира проливни дъждове и наводнения по източното крайбрежие на островната страна.
Ураганът е по-силен от " Харви " и евентуално е най-силният в Атлантическия океан за цялата история на метеорологичните наблюдения. Той към този момент докара до невиждани опустошения на Карибите. На остров Барбуда са разрушени към 95 на 100 от постройките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР