Властите в южния руски град Воронеж обявиха извънредно положение, след

...
Властите в южния руски град Воронеж обявиха извънредно положение, след
Коментари Харесай

Извънредно положение е обявено във Воронеж, след като дрон удари блок

Властите в южния съветски град Воронеж оповестиха изключително състояние, откакто дрон удари жилищна постройка в петък. Според тях става дума за " терористичен акт " от името на Украйна, оповестява Ройтерс.

Трима души са потърпевши леко от счупени стъкла, само че не са имали потребност от болнично лекуване, сподели регионалният шеф Александър Гусев.

Държавният следствен комитет на Русия, който се занимава с тежки закононарушения, заяви, че е образувал наказателно дело против " лица, настоящи в полза на военно-политическото управление на Украйна ".

Няма публична реакция от Украйна, която не разяснява хипотетичните военни интервенции на съветска територия.

Ударите с дронове в Русия се трансфораха в постоянно срещано събитие, само че по-често се случват в региони, наоколо до Украйна.

Воронеж има население от над един милион души и се намира на към 180 км от украинската граница.

" Имаше мощна детонация. Изкрещях. И (водопроводчикът), който поправяше канала ми, го видя; той извика, че е дрон ", сподели очевидец.

Според следствието са нанесени структурни вреди по жилищния блок, чиято фасада е отчасти разрушена и обгорена. Губернаторът на Воронеж обаче съобщи, че жителите на блока няма да бъдат евакуирани и че повредите могат да бъдат отстранени за няколко дни.

Цитиран от съветската организация " Интерфакс " той сподели, че изключителното състояние се постанова, с цел да се форсира започването на ремонтните действия.

Русия упрекна Украйна предишния месец, че е изстреляла два дрона против Кремъл в, както сподели, опит за убийството на президента Владимир Путин. Киев отхвърли да е забъркан в случая.

 Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев

На 30 май Русия съобщи, че е свалила или отклонила осем украински дрона при офанзива против няколко региона на Москва. Помощник на украинския президент отхвърли Киев да е директно забъркан, само че сподели, че " на драго сърце следи събитията " и предвижда още сходни удари.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР