Властите в Южна Корея обявиха, че разследват смъртта на двама

...
Властите в Южна Корея обявиха, че разследват смъртта на двама
Коментари Харесай

Южна Корея разследва смъртта на двама души, ваксинирани с Astra Zeneka

Властите в Южна Корея оповестиха, че проверяват гибелта на двама души, които са умряли няколко дни откакто са били имунизирани с препарата на Astra Zeneka против ковид, съобщи Ройтерс. И двамата умряли са имали съпътстващи болести.

Досега в Южна Корея са регистрирани 207 случая на тежки странични реакции и три случая на тежки алергии. Към момента в страната има близо 86 хиляди имунизирани с Astra Zeneka.

Единият умрял е 63-годишен пациент на дом за възрастни хора, който е имал мозъчно-съдово заболяване. Той е развил висока температура и е умрял 4 дни след имунизиране. Според информацията индивидът е развил признаци на отравяне на кръвта и пневмония.

Друг пациент на дом за възрастни на към 50 години със сърдечни проблеми и диабет е умрял, откакто е претърпял няколко сърдечни удара. Той е бил имунизиран единствено един ден преди този момент.

Към момента Корейската организация по предварителна защита и надзор на болесттите проверява случаите, само че няма информация, която еднопосочно да сочи, че имунизирането с Astra Zeneka има директна връзка със гибелта на пациентите. Агенцията по-рано беше съобщила, че има осигурителен фонд, който ще изплаща на околните отплата от 430 млн. уона (384 хиляди долара) за гибел, породена от ваксина против COVID-19.

Говорителят на Astra Zeneka в Сеул отхвърли коментар.

Към момента няма нито един документиран смъртен случай, който е бил провокиран от ваксина на Pfizer или Astra Zeneka, сподели Жеонг Еун Киеонг, шеф на корейската организация. Той обаче прикани хората да се имунизират единствено когато са в положително здраве.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР